SEGRE

INFORME ORDENANCES

Lleida multa 10 cops més les prostitutes que els clients

Prostitució a la carretera

Prostitució a la carreteraItmar Fabregat

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Un informe de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) analitza per primera vegada l’impacte de les ordenances municipals contra la prostitució i assenyala que en el cas de Lleida s’han multat deu vegades més les dones que exerceixen aquesta pràctica que els clients. El grup Antígona ha estudiat les normes en nou ciutats espanyoles i en algunes, sense normativa municipal, s’aplica la llei de Seguretat Ciutadana, coneguda com a llei mordassa.

Segons van informar ahir diaris com El País i eldiario.es, l’estudi conclou que les ordenances augmenten l’“estigmatització” de les dones, les desplaça del centre de les ciutats als afores, on estan més insegures, i que només es contribueix a clandestinitzar més la prostitució, que s’exerceix majoritàriament en pisos i a través de les xarxes socials. L’informe inclou una trentena d’entrevistes amb prostitutes, organitzacions que treballen amb elles, polítics, tècnics i policies.

Una d’aquestes veus correspon a una professora de la UdL. Segons l’entrevista recollida per eldiario.es, aquesta professora assenyala que amb les multes s’ha tret la prostitució dels carrers, però no s’ha posat fi a aquesta pràctica. “Si es pretenia reduir el treball sexual al carrer, el que s’ha aconseguit és invisibilitzar-lo. El treball sexual es continua realitzant”, assegura aquesta experta. L’estudi assenyala que en aquesta última dècada s’ha multat deu vegades més les prostitutes (480 sancions fins al 2016) que els clients a Lleida. Són poques ja les sancions que s’imposen per aquesta pràctica a la capital del Segrià. Aquest any, la Urbana va sancionar tres dones per exercir la prostitució en el Barri Antic. Durant l’última dècada, els clubs de cites han passat de quaranta a deu.

tracking