SEGRE

EDUCACIÓ GOVERN CENTRAL

Religió sense valor acadèmic i sense matèria alternativa

El ministeri així ho preveu en un document previ a la reforma de la Lomce || És al web per sotmetre-ho a consulta pública

Pedro Sánchez, aquest dimecres al Congrés dels Diputats.

Sánchez no aclareix si indultarà presos del procésEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El ministeri d’Educació preveu que l’assignatura de Religió deixi de comptar a l’expedient acadèmic dels alumnes. Així ho proposa en un document amb els principals objectius de la reforma de la llei Orgànica per a la Millora de la Qualitat Educativa (Lomce) que prepara el Govern de Pedro Sánchez. En concret, planteja “regular l’exercici del dret a un ensenyament de la religió confessional, sense que obligui una assignatura alternativa ni interfereixi en la nota mitjana d’obtinguda en ensenyaments acadèmics”.

Actualment, la Religió a Batxillerat computa a la nota mitjana per a l’accés a la universitat o a beques. El ministeri ha publicat a la pàgina web el document per sotmetre-ho a consulta pública i amb la intenció de modificar la llei Wert, aprovada pel Partit Popular el 2013 amb l’oposició de la resta dels grups parlamentaris.

El document assenyala que la Lomce ha derivat en “problemes” a resoldre, com els itineraris, que han augmentat “les desigualtats en l’educació i han perjudicat la inclusió i l’equitat”, o les revàlides i la publicació dels resultats de les avaluacions per centres, ja que “pot donar lloc a classificacions jerarquitzades”.

Atribueix a aquesta llei una “participació menor” de la comunitat educativa i el “desequilibri de les competències de gestió a favor del director i de l’administració educativa” als centres, així com la reducció del “paper dels poders públics en la seua funció de garantir el dret a l’educació a través de la creació places públiques”.

Amb l’objectiu de revertir aquesta situació, el ministeri proposa “recuperar plenament per als poders públics el mandat constitucional de la programació de l’ensenyament”, així com “millorar el sistema d’admissió amb polítiques actives, a fi que diversos col·lectius es vegin reflectits als criteris de baremació i eliminar els elements discriminatoris derivats de l’especialització de centres”.

tracking