SEGRE

NORMATIVA CRUE

Un decret de Franco regeix la disciplina a les universitats

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Conferència de Rectors de les Universitats Espanyoles (CRUE) treballa en l’elaboració d’una proposta per renovar l’actual Reglament de Disciplina Acadèmica, en vigor des del 1954 i firmat pel dictador Francisco Franco, que encara segueix aplicant-se a l’alumnat universitari. “Respon a la necessitat d’adequar les matèries disciplinàries i de convivència al marc legal postconstitucional i a la realitat del nostre temps”, informen des de la CRUE, en què precisen que la proposta “es troba en fase inicial”.

“L’objectiu és, entre altres aspectes, que es derogui el decret de 8 de setembre de 1954 pel qual s’aprova el Reglament de Disciplina Acadèmica dels centres oficials d’Ensenyament Superior i d’Ensenyament Tècnic dependents del ministeri d’Educació”, afegeixen. La seua derogació ha estat una petició del defensor del poble des de la restauració de la democràcia per tipificar com a faltes greus, que suposen l’expulsió de la universitat, les manifestacions contra la moral catòlica o contra els principis o institucions de l’Estat.

Del 1954, marca expulsió de la universitat per manifestacions contra la moral catòlica

D’altra banda, els rectors valoren “molt positivament” l’anunci del ministre de Ciència, Innovació i Universitats, Pedro Duque, de “redefinir la política de costos de les matrícules amb l’objectiu de garantir la capacitat de la Universitat de ser un espai d’igualtat real d’oportunitats”.

tracking