SEGRE

SALUT ASSUMPTES SOCIALS

Fiscalia avala que una residència de Lleida donés l'alta a un malalt d'Alzheimer

La residència i el centre de dia per a gent gran Balàfia II, ahir al matí.

La residència i el centre de dia per a gent gran Balàfia II, ahir al matí.ÒSCAR MIRÓN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La Fiscalia de Lleida va afirmar ahir que el centre de dia de la residència pública Balàfia II va actuar correctament amb el cas de l’home de 76 anys amb Alzheimer a qui va donar l’alta sense informar prèviament la família. Aquesta va denunciar el cas i va criticar que no els van informar fins després que l’home hagués firmat l’alta. En un comunicat, la Fiscalia assenyala que, després de la notícia publicada a SEGRE dimarts passat, la Fiscal Coordinadora d’Incapacitats es va personar en aquest centre, on es va entrevistar amb els responsables i va obtenir documentació.

La fiscal va concloure que “el malalt no té restringida legalment, en aquests moments, la capacitat d’obrar o la llibertat ambulatòria, que la família estava perfectament informada de la seua problemàtica i que rebutja anar al centre sense que, òbviament, pugui ser obligat a quedar-s’hi”. Afegeix que en cap cas el centre “no va donar d’alta” el malalt, sinó que va actuar conforme a dret a l’haver comunicat a la família la decisió i ser aquesta ferma i continuada en el temps i que va comprovar que “en cap cas el malalt no ha patit desprotecció”.

Per la seua part, el delegat d’Assumptes Socials, Joan Santacana, va afirmar que “tant els professionals com l’entitat van actuar correctament”.

tracking