SEGRE

TRÀNSIT REFORMA

Pacte per castigar amb fins a nou anys de presó les morts per accidents amb conductors ebris

alt

Reunió de la plataforma Prou Morts a l'N-240

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Els grups parlamentaris del Congrés van arribar aquest dimarts passat a un principi d’acord per endurir fins als nou anys la pena màxima de presó per homicidi per imprudència quan és conseqüència d’una imprudència greu al volant d’un vehicle, tals com excés de velocitat o el consum d’alcohol.

Així figura a l’esborrany amb el qual treballa la ponència del Congrés encarregada de reformar el Codi Penal en matèria de seguretat viària. Aquesta reforma es va iniciar després d’una petició d’associacions de víctimes i de ciclistes, com Anna González, veïna de la Seu d’Urgell, el marit de la qual va morir atropellat per un camioner que es va donar a la fuga, o els pares de Marta Sòria, una jove de les Borges Blanques que va morir en un accident causat presumptament per excés de velocitat i conducció temerària.

Anna González lamenta que la reforma només inclou els casos amb diversos morts o ferits

Un text que insta a reformar el Codi Penal per tal d’incrementar la pena en cas de diversos morts o ferits greus. Així mateix, a la nova redacció s’especifica que l’abandó del lloc de l’accident, quan s’hagi comès una imprudència, se sancionarà amb penes que aniran de sis mesos a quatre anys de presó.

tracking