SEGRE

TRIBUNALS JUDICI

Presó per difondre per WhatsApp una foto íntima d'una amiga

L’acusada accepta la pena d’un any de presó, treballs en benefici de la comunitat i el pagament d’una multa de 2.190 euros || Va captar la imatge sense consentiment

Vista de la seu judicial on es va celebrar el judici dimarts.

Vista de la seu judicial on es va celebrar el judici dimarts.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Una veïna de Lleida va acceptar dimarts una condemna d’un any de presó per haver difós per WhatsApp una fotografia íntima d’una amiga. La jutge va dictar sentència in voce després que Fiscalia i defensa arribessin a un acord en un judici per conformitat que es va celebrar al jutjat penal número 1 de Lleida. La imputada, acusada d’un delicte de descobriment i revelació de secrets, també haurà de pagar una multa de 2.190 euros i fer 180 jornades de treballs en benefici de la comunitat. Tanmateix, la pena de presó va quedar suspesa perquè la condemnada no té antecedents penals computables per aquest tipus de delicte, sempre que no reincideixi en els pròxims dos anys.

D’aquesta manera, es considera provat que l’acusada va fer una foto nua a la víctima sense consentiment al sortir de la dutxa. Posteriorment, va enviar la imatge a part dels seus contactes. Al cap d’uns dies, la foto va acabar arribant a la víctima, que va interposar una denúncia i el cas va arribar als tribunals per un delicte de revelació de secrets. A més de la pena de presó, la dona pagarà una multa que ascendeix a 2.190 euros, a raó de sis euros diaris durant dotze mesos, i farà un total de 180 jornades (sis mesos) de treballs en benefici de la comunitat.

Va fotografiar la víctima quan sortia de la dutxa i la va enviar als seus contactes de Whatsapp

No és la primera vegada que els jutjats lleidatans dicten sentència per difondre fotos íntimes a través de xarxes socials. L’any passat, dos menors de 14 i 15 anys del Pla d’Urgell van ser investigats per haver difós la imatge eròtica d’una jove de la qual van ser companys d’institut després que un d’ells l’hagués obtingut al fer-li suposadament un xantatge per mantenir-hi relacions sexuals. Així mateix, l’Audiència de Lleida va condemnar a un any i mig de presó un jove de la Seu per haver abusat sexualment d’una nena de dotze anys i haver difós una foto seua nua a través del mòbil. La pena va ser per abusos i per tinença de pornografia infantil.

Obertes 32 investigacions per delictes contra la intimitat La Fiscalia de Lleida va obrir l’any passat un total de trenta-dos investigacions (diligències prèvies) per delictes contra la intimitat, en els quals s’enquadren els delictes contra la intimitat pròpiament dits, el dret a la mateixa imatge i la inviolabilitat del domicili. Es tracta de la mateixa xifra que l’any 2016. Del total de casos, quinze van ser per un delicte de descobriment de secrets per particular (segons el Codi Penal, el que revelés secrets aliens, dels quals tingui coneixement per raó del seu ofici o relacions laborals, serà castigat amb la pena de presó d’un a tres anys i multa de sis a dotze mesos) i tres per violació de domicili. Els Mossos d’Esquadra reben més d’una desena de denúncies a l’any per sextorsió (xantatge a internet per aconseguir imatges sexuals).

tracking