SEGRE

TRANSPORT POLÍTICA

L'AVE de baix cost es retarda i entrarà en servei abans del 2021

Imatge d'arxiu d'un tren AVE sortint de Lleida.

Llum verda a l'AVE privat Montpeller-Madrid per la línia de LleidaSEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El ministeri de Foment i la companyia Renfe estudien una redefinició del projecte de l’EVA, el tren d’alta velocitat de baix cost que hauria de connectar Barcelona, des del Prat de Llobregat i Madrid a partir de l’any que ve. Foment encara no s’ha pronunciat sobre la seua possible parada a Lleida.

Segons van explicar fonts de l’operadora, l’entrada d’un equip nou coincidint amb el canvi de govern estatal ha portat a la revisió del projecte i de l’estratègia global de la companyia per preparar el futur de Renfe en un entorn liberalitzat. El Economista va avançar ahir que l’AVE de baix cost no entrarà en funcionament al començament del 2019 i previsiblement tampoc ho farà el 2020 ja que des de l’anunci fa nou mesos encara no s’ha adequat l’estació del Prat de Llobregat ni els trens de la sèrie S-102 per afegir més seients i eliminar la cafeteria amb l’objectiu de reduir costos i augmentar-ne el nombre de viatgers.

El 6 de febrer passat, el llavors ministre de Foment, Íñigo de la Serna, va presentar aquest nou servei amb l’objectiu d’augmentar la competitivitat de Renfe, que comportava rebaixes del preu del bitllet d’entre el 20 per cent i el 25 per cent respecte a l’AVE convencional. De la Serna va comunicar a l’exalcalde Àngel Ros que la possibilitat que l’EVA faci parada a Lleida estava en funció de l’experiència pilot del primer trimestre del 2019.

tracking