SEGRE

TRÀNSIT SUCCESSOS

Una col·lisió múltiple obliga a tallar l'N-240 durant prop d'una hora

Tres persones ferides evacuades a l’Arnau en l’enèsim accident en aquest tram

Imatge d’un dels cotxes accidentats ahir en el sinistre múltiple de l’N-240, a Lleida.

Imatge d’un dels cotxes accidentats ahir en el sinistre múltiple de l’N-240, a Lleida.MAGDALENA ALTISENT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Tres persones van resultar ferides de caràcter menys greu i van ser trasllades a l’hospital Arnau de Vilanova de Lleida a primera hora d’ahir després de patir un accident múltiple a la polèmica carretera N-240, la sinistralitat de la qual denuncien des de fa anys els alcaldes que formen part de la plataforma Prou Morts a l’N-240. Els fets van ocórrer pocs minuts després de les 08.30 hores quan, per causes que es desconeixen, es va produir una col·lisió entre tres turismes al punt quilomètric 83 d’aquesta via.

Fins al lloc es van traslladar dos ambulàncies medicalitzades del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM), així com diverses patrulles dels Mossos d’Esquadra que van tallar la circulació en tots dos sentits durant prop d’una hora per facilitar els treballs dels serveis d’emergència, la qual cosa va provocar retencions quilomètriques de camions en un tram en el qual no és obligatòria la desviació. Com a conseqüència de l’impacte, els sanitaris van traslladar a l’hospital lleidatà tres ocupants amb pronòstic menys greu i ferides de diversa consideració. Segons va informar el Servei Català de Trànsit, la situació no va quedar normalitzada fins a les 09.34 hores, quan es van començar a retirar els cotxes accidentats i es va tornar a obrir la circulació en els dos sentits de la marxa. L’últim accident mortal a l’N-240 es va produir el mes de maig passat. Es tracta d’una carretera que acumula un total de 33 de morts en els últims nou anys i diversos alcaldes fa temps que denuncien aquesta alta sinistralitat a través de la plataforma Prou Morts. En aquest sentit, exigeixen avenços en el projecte per duplicar la calçada al tram entre Lleida i les Borges Blanques.

El Govern central regula per llei desviar camions a les autopistes El Govern espanyol podrà prohibir per llei que els camions circulin per carreteres nacionals i es desviïn a les autopistes per raons de seguretat o mediambientals i amb descomptes als peatges. Així s’inclou a la reforma de la Llei de Carreteres i amb aquesta mesura, el Govern central dóna cobertura legal a una iniciativa que ja ha implementat en alguns trams de vies, com és el cas de les desviacions de l’N-240 a l’AP-2 entre les Borges i el Pla de Santa Maria. Per la seua part, la Confederació Espanyola de Transport de Mercaderies va rebutjar la mesura al considerar que “atempta contra la llibertat de circulació”. En aquest sentit, el sector del transport a Lleida va mostrar ahir descontentament després de no rebre una resposta de la Generalitat per modificar aquesta desviació i permetre que els camions accedeixin a l’autopista a la primera sortida en direcció a la seua destinació i no per la que sigui més a prop (que implicava en alguns casos haver de recórrer diversos quilòmetres en direcció contrària a la de destinació). La Generalitat es va comprometre que el canvi fos efectiu dimecres i el sector va desconvocar les protestes del 31 d’octubre.

Imatge d’un dels cotxes accidentats ahir en el sinistre múltiple de l’N-240, a Lleida.

Imatge d’un dels cotxes accidentats ahir en el sinistre múltiple de l’N-240, a Lleida.MAGDALENA ALTISENT

tracking