SEGRE

El pressupost ordinari de la Paeria per al 2019 creix un 3%

L'ajuntament afirma que destina el 71,5% de la despesa a polítiques socials, serveis a la ciutadania i seguretat

La façana del Palau de la Paeria.

El Superior de Justícia dóna la raó a la Paeria en una demanada per justificants de subvencionsSEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La tinent d'alcalde de Gestió de Recursos municipals, hisenda i polítiques de transparència i portaveu de la Paeria, Montse Mínguez, ha presentat a la Comissió d'Economia, reunida aquest dilluns, el projecte de pressupostos corrents per al 2019, que preveuen un increment del 3% dels ingressos. Així, els comptes ordinaris se situen en els 156.589.296 euros, segons ha anunciat la tinent d'alcalde. Aquesta xifra es completarà amb el pressupost d'inversions que elabora l'equip de govern.

Els comptes de la Paeria per a l'any vinent posen el focus "en les persones", assenyala Mínguez, i, del conjunt de despesa corrent, que puja fins als 146.095.409,70 euros, el 24,6% del total, 34,5 milions d'euros, van destinats a les polítiques de cohesió social, educació i ocupació.

Així mateix, 28,6 milions -el 20,4% de la despesa corrent- van destinats a serveis per a la ciutat (recollida i gestió de residus, neteja viària, manteniment de parcs i jardins i transport urbà); 22,6 milions -el 16,2%- a urbanisme i via pública (habitatge, manteniment de carrers i camins de l'horta, depuració i abastament d'aigua, clavegueram,...), i 18,7 milions a seguretat i civisme (aquesta última dada equival al 13,4% del total de despesa corrent). Aquestes quatre grans àrees representen el 71,5% de la despesa corrent prevista per al 2019, segons l'ajuntament.

tracking