SEGRE

SUCCESSOS BALANÇ

Lleida registra la xifra més alta de víctimes en accidents de trànsit des de l'any 2015

El 2018 ja han perdut la vida 36 persones en sinistres a la província, dos més que en el mateix període del 2017 i vuit més que el 2016 || Ferits ahir en sortides de via a Alcoletge i Linyola

Imatge del turisme accidentat ahir al migdia a la C-13 a Alcoletge.

Imatge del turisme accidentat ahir al migdia a la C-13 a Alcoletge.MAGDALENA ALTISENT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Un total de 36 persones han perdut la vida aquest any en accidents de trànsit a les comarques de Lleida, la qual cosa representa la xifra més alta dels últims tres anys. L’any passat havien mort 34 persones fins al 18 de novembre, un 5,5% menys, mentre que en el mateix període del 2016 el nombre de víctimes va baixar fins a 28. Un repunt que encara és més gran a Catalunya, amb 172 morts, un 20% més que fa un any. Aquesta dinàmica preocupa la conselleria d’Interior i el Servei Català de Trànsit, l’objectiu de les quals és reduir el nombre de morts a la carretera i ahir van participar en el Dia Mundial en Memòria de les Víctimes d’Accident de Trànsit, que l’ONU va declarar el 2005 i que se celebra cada tercer diumenge de novembre.

Trànsit va voler commemorar aquesta jornada de record a les víctimes amb la posada en marxa de la nova campanya de conscienciació focalitzada en el factor de velocitat. El lema principal de la campanya és No corris. Viu més, que advoca per l’slow life a la conducció i pretén fer reflexionar sobre la vida accelerada i frenètica que porta la societat i que, traslladada a la conducció, pot tenir conseqüències nefastes.

Ahir es va commemorar el Dia Mundial en Memòria de les Víctimes d’Accident de Trànsit

D’altra banda, ahir es van registrar diversos accidents de trànsit a Ponent. Una persona va resultar ferida lleu en un accident que es va produir a les 4.18 hores a Linyola. Al seu torn, dos ocupants d’un turisme van patir contusions quan el cotxe en el qual viatjaven va coxar contra la mitjana de la carretera C-13 a Alcoletge, segons va informar Trànsit. El sinistre va tenir lloc a les 11.28 hores a la calçada en direcció Lleida. També hi va haver una sortida de via a l’Ll-11 a Bell-lloc però sense ferits. D’altra banda, ahir al migdia un motorista va perdre la vida a Girona.

“Estem davant d’una situació d’emergència” El conseller d’Interior, Miquel Buch, va afirmar ahir que “ens trobem davant d’una situació d’emergència viària. No volem més víctimes. Tots junts hem de renovar constantment el compromís de treballar per combatre la mortalitat a les carreteres”. Per la seua part, les associacions de víctimes demanen reduir els límits de velocitat tant en vies urbanes com interurbanes. Les administracions van mostrar el seu compromís per “disminuir” la sinistralitat.

tracking