SEGRE

EDUCACIÓ UNIVERSITAT

Docents associats de la UdL aniran a la vaga el 29 de novembre

Coincidint amb l’aturada a Salut, Ensenyament i l’Administració Pública

Imatge de l’assemblea d’ahir de docents associats de la UdL.

Imatge de l’assemblea d’ahir de docents associats de la UdL.ÍTMAR FABREGAT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Professors associats de la Universitat de Lleida (UdL) van decidir ahir en una assemblea convocar una vaga per al pròxim 29 de novembre en contra de la precarietat laboral que denuncien que pateixen. Aquest mateix dia també estan cridats a secundar una vaga de 24 hores els centres educatius i sanitaris i una vaga de dos hores a la resta del funcionariat públic de la Generalitat. A més, del 26 al 30 de novembre els metges d’Atenció Primària també estan cridats a anar a la vaga. Està previst que la resta de docents associats de les universitats públiques catalanes decideixin avui si secunden també aquesta aturada, encara que tot apunta que ho faran.

Dels 598 associats que té la UdL, molts d’ells afirmen que són “falsos associats”, ja que són docents que porten a terme la mateixa feina que un professor universitari permanent per un sou precari (alguns no arriben als 200 euros al mes i cap d’ells en cobra més de 975). La universitat els paga per les hores de classe que fan, però a part d’això, destaquen que s’hi ha de sumar la preparació de les classes, les hores de tutoria o les tasques d’investigació, que no són remunerades. Atribueixen l’augment del seu nombre en la docència a la “precarització de la universitat”.

Representants d’associats, d’estudiants i del Personal d’Administració i Serveis (PAS) han creat un grup de treball per prendre mesures contra la precarietat laboral.

La UE avala l’acomiadament d’interins abans de les vacances El Tribunal de Justícia de la Unió Europea (TUE) va avalar ahir la normativa espanyola que permet que l’administració pública extingeixi el contracte dels professors funcionaris interins quan finalitza el període lectiu perquè considera que ja no es presenten els motius de “necessitat i urgència” que hi havia quan van obtenir la plaça. Els jutges van afirmar que el fet que s’extingeixi la relació dels professors amb contracte indefinit “és inherent a la mateixa naturalesa de la relació de servei d’aquests empleats”.

tracking