SEGRE

VIOLÈNCIA DE GÈNERE DIA INTERNACIONAL

Un veí de Binèfar mata l'exparella en el Dia contra la Violència sobre la Dona

El Dia Internacional contra la Violència sobre la Dona es va saldar ahir amb l’assassinat d’una dona a Montsó a mans de la seua exparella, de Binèfar, una jornada en què milers de persones van sortir al carrer en poblacions lleidatanes i del món per exigir l’eliminació del masclisme. Cada dia, Lleida rep dos denúncies de dones maltractades.

Lleida, amb les dones

Lleida, amb les donesÍTMAR FABREGAT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Una dona senegalesa de quaranta-dos anys, Rokhaya D., mare de dos fills de dos i cinc anys i veïna de Montsó, va ser assassinada ahir al ser apunyalada per la seua exparella en presència dels menors. L’home, de quaranta-vuit anys, un veí de Binèfar que ja va ser detingut, és també d’origen senegalès. Aquest nou assassinat contra una dona es va produir, tristament, el Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència sobre la Dona, en què milers de persones van clamar arreu del món. Aquesta última víctima eleva a quaranta-cinc les dones assassinades per les seues parelles o exparelles aquest 2018, sis a Catalunya, un any en què trenta-set menors s’han quedat orfes.

Per exigir eradicar aquesta “xacra”, unes dos-centes persones es van manifestar ahir a Lleida ciutat, convocades per la plataforma Marea Lila, des de la plaça dels Fanalets de Sant Jaume, passant pel carrer Cavallers, avinguda Blondel i fins a arribar a la Catedral, on penjaven els noms de les dones assassinades aquest any.

Ja són quaranta-cinc dones assassinades a Espanya en mans de les seues parelles, sis a Catalunya

Durant la marxa, els manifestants, la majoria dones, van cridar consignes com “Si ens toquen a una ens toquen a totes”, “Lleida serà la tomba del masclisme”, “Cap agressió sense resposta”, “Sense les dones no hi ha revolució” i “Els carrers seran feministes”. Des de la plataforma, Maria Alloza va recordar que “com cada 25 de novembre convoquem una manifestació per reivindicar que volem estar vives, i no que ens assassinin”. Va exigir un pacte contra la violència, modificar les lleis, “ja que el sistema judicial no funciona i s’ha tornat a demostrar a l’última sentència a una víctima de violació a Vielha”. A més, la plataforma ha decidit no sortir al carrer només un dia com ahir i cada primer dilluns del mes farà una marxa des de la plaça dels Fanalets de Sant Jaume fins a la Paeria.

Lleida rep cada dia dos denúncies de dones La demarcació de Lleida rep cada dia dos denúncies de dones en situació de violència, segons va explicar ahir el delegat del Govern a Lleida, Ramon Farré, a l’acte institucional d’aquest dia internacional a Lleida. També va afirmar que es reben entre cinc i sis trucades al telèfon d’atenció a la dona cada dia a Ponent. A l’acte, que es va celebrar a la plaça dels Fanalets de Sant Jaume, jugadores de l’AEM van llegir un manifest, en què van assegurar “que la llei no elimina el problema”, per la qual cosa van exigir més recursos. Per la seua part, la delegada del Govern a Catalunya, Teresa Cunillera, va demanar eradicar la violència “no només amb grans lleis sinó també dotant-les pressupostàriament”. Finalment, l’alcalde, Fèlix Larrosa, va anunciar que en el procés de renovació de noms franquistes es dedicarà un carrer a les germanes Mirabal, assassinades per la policia secreta del règim de Rafael Trujillo de Colòmbia.

Lleida, amb les dones - Diversos centenars de persones van sortir ahir al carrer per reivindicar l’eliminació del masclisme i els assassinats a dones. Van exigir més recursos a Ensenyament sobre el feminisme i canviar les lleis, que consideren  ...

Lleida, amb les dones - Diversos centenars de persones van sortir ahir al carrer per reivindicar l’eliminació del masclisme i els assassinats a dones. Van exigir més recursos a Ensenyament sobre el feminisme i canviar les lleis, que consideren ...ÍTMAR FABREGAT

tracking