SEGRE

LABORAL CONCURSOS

La plantilla de la zona blava tem acomiadaments amb la nova concessió

Anuncia al·legacions al concurs per garantir el manteniment dels seixanta treballadors || La Paeria assegura que el plec de condicions preveu la subrogació

Un vigilant de les zones d’aparcament regulat amb parquímetre.

Un vigilant de les zones d’aparcament regulat amb parquímetre.XAVIER ALDOMÀ

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La plantilla de l’empresa Estacionamientos y Servicios (Eysa), actual concessionària de la zona blava a la capital, tem que la nova licitació del servei acabi comportant acomiadaments. Per aquest motiu, el comitè d’empresa té previst presentar al·legacions en les quals reclamarà garantir l’ocupació dels seixanta treballadors d’Eysa, una vegada entri en servei la nova concessionària que guanyi el concurs que està ara en marxa. La Paeria va treure a licitació aquest mateix mes la gestió dels aparcaments regulats amb parquímetre, de la grua i el manteniment de les estacions de recàrrega elèctrica de vehicles per un import conjunt de 17,8 milions entre els anys 2019 i 2022. L’específic per a la zona blava és de 12,8 milions d’euros. Una representant dels treballadors d’Eysa va afirmar que consideren que no serà suficient per a la inversió prevista i, alhora, mantenir tots els empleats. “No ens surten els números”, va assenyalar. Així mateix, la plantilla considera que la incorporació de nova tecnologia que preveu el plec de condicions, com vehicles de control dels cotxes estacionats de forma automàtica a través de la lectura de matrícules (multacar), podria redundar en la necessitat que hi hagi menys vigilants. “Hi ha una gran preocupació de la plantilla, veient els antecedents que hi ha hagut en altres ciutats.

L’exemple més recent és Vigo, on s’han amortitzat fins a deu llocs de treball, la qual cosa ha provocat protestes i un rescat del servei per part de l’ajuntament”, asseguren els treballadors. Detallen que amb “els multacar es facilita l’amortització dels llocs de treball en una relació de gairebé un de cada cinc, així que el nou plec de condicions facilita que el servei es presti amb vora la meitat del personal actual, per la qual cosa la preocupació a l’actual plantilla és evident al no establir-hi cap tipus de límit a l’hora d’amortitzar llocs de treball”. Remarquen que “sembla que hi ha una aposta a favor d’obtenir més ingressos per a l’ajuntament en detriment de l’estabilitat de l’ocupació”.

Per la seua part, la Paeria va afirmar ahir que “el plec de condicions del contracte contempla la subrogació del personal tal com indica el conveni sectorial d’aquest servei”. El concurs és triple, però les empreses poden presentar ofertes per tot el conjunt (zona blava, grua i punts de recàrrega elèctrica) o per només un o alguns dels serveis. La nova concessionària de la zona blava haurà de gestionar les 4.600 places de la ciutat, instal·lar parquímetres que puguin establir comunicació telemàtica amb un centre de control, aportar una aplicació mòbil per pagar l’estacionament i gestionar les 306 zones de càrrega i descàrrega a través d’una aplicació, entre altres qüestions.

tracking