SEGRE

SUCCESSOS DELINQÜÈNCIA

Detinguts a Lleida per una onada de robatoris agrícoles al Baix Segre

Els Mossos arresten dos homes i busquen un tercer, tots amb antecedents i d’un mateix clan familiar || Almenys cinc casos a Aitona, Seròs i Soses

Els Mossos van detenir dilluns dos dels tres lladres.

Els Mossos van detenir dilluns dos dels tres lladres.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Una nova onada de robatoris agrícoles al Baix Segre s’ha saldat amb la detenció de dos veïns de Lleida de 31 i 18 anys, M.A.D. i J.A.P, i la recerca d’un tercer, J.A.A.A., tots ells membres del mateix clan familiar. Els arrestats compten amb nombrosos antecedents per fets similars.

Els Mossos d’Esquadra van detenir els dos homes aquest dilluns a la capital del Segrià acusats de robatoris amb força en magatzems i casetes d’Aitona (2), Seròs (2) i una temptativa de robatori a Soses. Els lladres van sostreure eines, ferros i bateries.

La investigació es va iniciar a mitjans de novembre després que agricultors denunciessin haver estat víctimes de robatoris. Els afectats van arribar a veure la furgoneta dels possibles lladres i tots coincidien amb les dades que donaven de la matrícula i descripció dels ocupants.

Paral·lelament, i mentre els investigadors treballaven en la identificació dels autors, el dia 15 de novembre una de les patrulles que efectuaven controls planificats dins del pla Món Rural, prop d’un centre de recollida en un polígon industrial de Torrefarrera, va detectar la furgoneta sospitosa, que anava carregada amb ferralla susceptible d’haver estat sostreta en els robatoris investigats. Els Mossos van identificar els autors i van decomissar el material. Posteriorment, van comprovar que es tractava de les eines robades al Baix Segre.

Dilluns van procedir a la detenció dels presumptes autors, encara que no van poder localitzar el tercer. La investigació continua oberta i no es descarta que puguin ser acusats d’altres robatoris, que en tots els casos es produïen d’una manera molt similar. Els lladres trencaven portes i panys de les edificacions per sostreure eines agrícoles, bateries i ferros.

Roben quaranta corders a un ramader de Seròs Ramon Agustí, un ramader de Seròs, va denunciar ahir que la matinada de dilluns a dimarts uns desconeguts li van robar 40 corders. “És la segona vegada que m’entren al corral. A l’agost, em van sostreure 15 animals més. Estic fart de tanta inseguretat”, va explicar ahir l’afectat a aquest diari. Agustí sospita que els autors són els mateixos i que carreguen els animals, d’uns 25 quilos cada un, en una furgoneta. “Dilluns me’n vaig anar a les 20.00 hores i vaig tornar a les 7.15 hores i, tot just arribar, ja vaig detectar que em faltaven corders. Estic segur que m’estaven vigilant i són persones que viuen al Baix Segre”, va afegir el ramader. Calcula que només en aquest últim robatori li han causat un perjudici de 3.000 euros”. El veí de Seròs també va afegir que “estic tan avorrit que he decidit jubilar-me ben aviat”. Actualment té 600 corders.

tracking