SEGRE

Metges i Generalitat arriben a un acord

La vaga queda desconvocada

Estudiants, treballadors públics i metges han sortir al carrer

Jornada de protestes a LleidaMagdalena Altisent / M. Marqués

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El sindicat Metges de Catalunya (MC) i l’Institut Català de la Salut (ICS) han assolit avui un acord per alleujar la càrrega de treball dels facultatius de primària, per la qual cosa aquests han desconvocat la vaga de demà, després de quatre dies d’aturada i mobilitzacions d’aquest col·lectiu. L’acord ha estat anunciat pel conseller de Treball, Chakir el Homrani, i ha arribat després que l’ICS presentés ahir al sindicat un estudi detallat amb les sobrecàrregues de treball dels metges a cadascun dels ambulatoris, acceptés garantir un mínim de 12 minuts d’atenció per pacient en les visites presencials i anunciés una inversió de 100 milions d’euros per a l’atenció primària.

Els termes de l’acord seran explicats ben aviat pels responsables de l’ICS i de MC a la seu del Departament de Treball, on s’han reunit d’urgència aquesta tarda.

La conselleria de Treball ha fet de mediadora en aquest conflicte laboral i a la seua seu el comitè de vaga i els representants de Salut han protagonitzat maratonianes reunions per atansar les seues postures.

tracking