SEGRE

EDUCACIÓ CONSELL ESCOLAR MUNICIPAL

Uns mil alumnes arriben als centres al tancar el termini de matrícula

Des del 30 de juny i fins ahir en el conjunt de la província, segons dades d’Ensenyament || La meitat a la capital, entre les etapes d’Infantil, Primària i ESO

La reunió d’ahir del consell escolar municipal.

La reunió d’ahir del consell escolar municipal.ITMAR FABREGAT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Els col·legis i instituts de Lleida han hagut d’escolaritzar aquest curs gairebé un miler més d’alumnes dels que estaven previstos al final del procés oficial de matriculació, al juny. Segons dades d’Ensenyament, des del 30 de juny fins ahir s’han incorporat a les aules 967 alumnes en el conjunt dels serveis territorials, dels quals pràcticament la meitat (489) a la capital, la majoria d’ells procedents de Magrib i Sud-amèrica, va indicar el director dels serveis territorials d’Ensenyament, Carles Vega.

Així, en l’actualitat hi ha 55.823 estudiants a Lleida en el conjunt de l’educació obligatòria (Infantil, Primària i ESO), mentre que al juny n’hi havia de matriculats 54.836.

Ensenyament preveu augmentar els grups de P-3 el pròxim curs malgrat el descens de la natalitat

A Lleida ciutat, s’ha passat de 21.042 alumnes al juny a 21.531 al desembre. Per etapes, han arribat fora de termini 551 nens d’educació Infantil i Primària i 436 d’ESO, dels quals 260 i 229, respectivament, a la capital del Segrià.

D’altra banda, Ensenyament preveu augmentar el pròxim curs els grups de P-3 malgrat el descens de la natalitat. En aquest sentit, detalla que entre el 2014 i el 2017 els naixements a Lleida van disminuir en 122, un 9,03%, al passar de 1.351 a 1.229. En canvi, els estudiants de Secundària augmentaran en els propers anys a la ciutat. Segons xifres del padró, l’any passat hi havia a la capital 1.498 persones de 12 anys (edat en la qual es comença ESO), que aquest 2018 s’han incrementat a 1.553 i que, segons una projecció, assolirà el seu màxim el 2020, amb 1.669, per la qual cosa el curs 2020-2021 serà el de màxima entrada d’alumnat a ESO (els nascuts el 2008). Durant dos anys més, n’hi continuarà havent gairebé 1.600 i després començarà el descens, que s’estabilitzarà del 2025 al 2028 per continuar baixant després. La comunitat educativa reclama més instituts, com a Cappont i Balàfia, per cobrir la demanda a Secundària.

La Federació d’Associacions de Pares d’Alumnes de Catalunya va preguntar en el consell escolar municipal si les Ampes o els col·legis que gestionen els menjadors escolars podran seguir fent-ho el curs que ve si venç el seu conveni, a l’estar paralitzat el decret que preveu que els consells comarcals s’encarreguin d’aquest servei. Vega va dir que estan estudiant jurídicament aquesta qüestió. En la reunió també es va informar que el 2019 s’espera l’inici de la construcció de l’edifici que ha d’unificar les escoles Pinyana (en mòduls des de la seua creació) i Balàfia.

Flux de nens de famílies de Veneçuela El director dels serveis territorials d’Ensenyament, Carles Vega, va explicar en el consell escolar municipal que molts dels alumnes llatinoamericans d’Infantil i Primària que han arribat a Lleida fora de termini procedeixen de Veneçuela i han vingut a Lleida amb les seues famílies com a refugiats.

tracking