SEGRE

EDUCACIÓ SERVEIS

El Govern estudia acceptar que Ampes gestionin menjadors

Analitza vies legals per incorporar-ho al decret, que s’aplicaria d’aquí a dos cursos || Continuen les mobilitzacions

Membres d’Ampes es van reunir al col·legi del Parc de l’Aigua.

Membres d’Ampes es van reunir al col·legi del Parc de l’Aigua.MAGDALENA ALTISENT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La conselleria d’Ensenyament està analitzant que el nou decret incorpori la possibilitat que les Ampes gestionin els menjadors escolars, de la mateixa manera que ho fan ara però d’acord amb la llei, ja que actualment incompleix la de contractació pública. Així ho va explicar ahir el delegat d’Ensenyament, Carles Vega, que va dir que “els serveis jurídics estan buscant la manera perquè les Ampes puguin gestionar per compte propi els menjadors i que s’inclogui dins del decret que s’està elaborant”. Actualment, l’esborrany es troba en fase de revisió i no arribarà a temps a aplicar-se per al proper curs 2019-2020. “S’ha paralitzat la tramitació perquè la comunitat educativa pugui fer les seues aportacions i perquè els serveis jurídics busquin les sortides legals perquè les Ampes puguin gestionar els menjadors”, va explicar.

De fet, ahir a la tarda representants d’Ampes es van reunir al col·legi del Parc de l’Aigua per analitzar la situació actual i per elaborar un calendari de mobilitzacions. Fonts de la Marea Groga van manifestar que l’“esborrany és molt confús, enlloc no està escrit que no s’apliqui el curs que ve i tampoc no explica com es podran gestionar els menjadors”, per la qual cosa les Ampes estan intranquil·les.

El Govern aprova que la conselleria d’Ensenyament torni a denominar-se d’Educació

A més, hi ha preocupació perquè aquest curs acaben els convenis amb els consells comarcals per a aquelles Ampes que gestionen menjadors i temen que no es renovin. Així, avui les xarxes s’“inundaran” de fotos del treball que fan les Ampes, ja que és el Dia Internacional del Voluntariat, i el proper dia 19, que hi ha una manifestació a Barcelona, els alumnes sortiran a menjar les postres al pati. Durant el mes de gener, d’altra banda, hi haurà una setmana “intensa” de mobilitzacions.

En un altre ordre de coses, la Generalitat de Catalunya ha modificat el decret de denominació de l’àmbit de competència dels departaments pel qual la conselleria d’Ensenyament torni a denominar-se d’Educació, com en el Govern del tripartit.

tracking