SEGRE

INVESTIGACIÓ GRUP CRIMINAL

Inspecció a Lleida per una xarxa de tràfic de persones que introduïa vietnamites que explotaven en centres de manicura

Van introduir a Espanya 730 vietnamites que explotaven en centres de manicura || Vivien en zulos i treballaven dotze hores al dia

Agents revisant passaports durant l’operatiu policial.

Agents revisant passaports durant l’operatiu policial.POLICIA NACIONAL

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La Policia Nacional ha desarticulat una organització que va introduir a Espanya 730 vietnamites per explotar-los en centres de manicura de tot el territori. L’operació policial, que va incloure inspeccions en establiments de Lleida i quinze localitats més de tota la península Ibèrica, s’ha saldat amb la detenció de trenta-set persones, entre les quals es troba un funcionari de l’Oficina Única d’Estrangers de Huelva que aportava els documents necessaris per justificar els requisits exigits per obtenir fraudulentament una autorització de residència i treball per arrelament social.

El grup criminal tenia la infraestructura principal a Barcelona i el mètode per introduir els migrants era la utilització fraudulenta dels procediments de protecció internacional i de menors estrangers no acompanyats (Mena) iniciats en zones frontereres com els aeroports de Madrid i Barcelona.

Cobraven per persona traficada uns 18.000 euros, i van aconseguir més de 13 milions des del gener

La xarxa cobrava per persona traficada uns 18.000 euros, i van aconseguir, segons calculen els investigadors, una xifra de negoci superior als tretze milions d’euros des del mes de gener del 2018, i per abonar-ho, els afectats pagaven en efectiu, amb treball no remunerat o amb cessió de terra i propietats al país d’origen. Els detinguts donaven un “tracte humiliant” a les víctimes per les condicions de l’allotjament i treball als habitatges de l’organització: els tancaven en pisos, de vegades en zulos als quals s’accedia per una trapa, i els sotmetien a jornades laborals de dotze hores i sense llibertat de moviment. La investigació va començar a principis d’any, després de l’augment de sol·licitants de Protecció Internacional i del protocol per a Mena als aeroports de Madrid i Barcelona, que mai continuaven amb l’expedient administratiu sinó que l’únic que buscaven era facilitar-los l’accés a territori Schengen. Viatjaven des del Vietnam cap a diferents països de Sud-amèrica, des d’on volaven de tornada per realitzar un trànsit fictici a Espanya i al·legar que eren menors no acompanyats.

tracking