SEGRE

TRANSPORT

Adif treballa per minimitzar l'impacte de les vagues previstes per Nadal

Adif treballa per minimitzar l'impacte de les vagues previstes per Nadal

Adif treballa per minimitzar l'impacte de les vagues previstes per NadalEFE/Archivo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Adif està fent "un esforç important" per minimitzar els impactes de les vagues convocades en les dates nadalenques tant en l’administrador d’infraestructures ferroviàries com a Renfe, ha assenyalat aquest divendres la seua presidenta, Isabel Pardo de Vera.

El sindicat CCOO ha convocat dos jornades de vaga a Adif i Renfe per als dies 21 de desembre i 7 de gener, a causa de la "contínua disminució" de les plantilles d’ambdues empreses, mentre avui està protestant el col·lectiu d’intervenció en ruta.

S’hi suma les mobilitzacions a què ha convocat els treballadors d’Adif que s’encarreguen del control del trànsit ferroviari en estacions i posts de comandament el Sindicat de Circulació Ferroviari (SCF) i que es duran a terme el 21 i el 28 de desembre, després de dos jornades anteriors que van tenir lloc els passats dies 6 i 13 del mateix mes.

"Estem fent lògicament un esforç important per minimitzar els impactes d’alguna vaga convocada que ja sabem que és inevitable i intentar evitar algunes que podrien portar-se a terme", ha dit Pardo en la seua intervenció en un esmorzar informatiu organitzat per Executive Forum España.

Encara que la taula de diàleg és "bona", el context és "complicat" per molts motius com les eleccions sindicals que se celebren el proper març, i la negociació dels convenis que finalitzen, ha reconegut la presidenta d’Adif.

El conveni col·lectiu a Adif finalitza al desembre i arribar a un de nou en aquest context serà complicat, ha indicat Pardo, que ha reconegut que no sap si s’aconseguirà.

No obstant això, ha considerat que "tenim les condicions per a, si hi ha voluntat, arribar a això i, si no, almenys, arribar als acords puntuals fonamentals".

tracking