SEGRE

La derogació de la Lomce obté el primer vistiplau

La ministra d'educació i Formació Professional, Isabel Celaá.

La derogació de la Lomce obté el primer vistiplauEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Govern central ha estudiat l’avantprojecte del Ministeri d’Educació que modifica la LLOÏ i deroga la Lomce i que "suposa una modernització i no un canvi del sistema educatiu". Així ho ha manifestat la ministra d’educació i Formació Professional, Isabel Celaá, al terme del Consell de Ministres, que ha dit que es tracta d’una reforma "respectuosa amb la Constitució".

L’Executiu ha realitzat el "primer visionament" de l’avantprojecte de modificació de la LLOÏ de 2006, que comportarà al seu torn a la derogació de la Lomce de 2013.

La també portaveu del Govern espanyol ha explicat que el text encara es troba en fase de consultes i que, una vegada que rebin els dictàmens, incorporaran les esmenes que consideren per quan sigui portada per a la segona lectura de l'avantprojecte al Consell de Ministres. El "nostre propòsit és posar-lo al Congrés al gener", ha detallat la ministra.

El Govern ha fet una "primera lectura" del que serà una llei orgànica per la qual es modificaran la Loe i la Lomce i afectarà els 8.179.539 estudiants matriculats en aquest curs 2018-2019 en ensenyaments de règim general no universitaris. Són alumnes d'Educació Infantil, Educació Primària, Educació Especial, Educació Secundària Obligatòria (ESO), Batxillerat, Formació Professional i altres programes formatius. També afecta a 701.373 docents i a 28.531 centres d'ensenyaments de règim general no universitaris, dels que 19.112 són públics i 9.419, privats, ha recordat el Ministeri d'Educacióen una nota.

L'avantprojecte de la nova llei d'Educació va ser presentat per Celaá als grups parlamentaris del Congrés dels Diputats el passat 28 de novembre a la Comissió d'Educació i FP. I ahir mateix va concloure el tràmit d'audiència i informació pública de l'avantprojecte, denominat de Llei Orgànica per la qual es modifica la Llei Orgànica 2/2006 de 3 de maig d'Educació, amb el que s'han recollit suggeriments de tota la comunitat educativa. A més, el text encara ha de ser debatut pel Consell Escolar de l'Estat i pels consellers autonòmics en la Conferència Sectorial d'Educació, que es reuniran en les properes setmanes.

La reforma educativa de Celaá persegueix, entre altres d'objectius, que els alumnes de Primària i Secundària estudiïn valors cívics i ètics, que la religió no sigui computable, que el Batxillerat sigui més flexible i que no existeixin revalides.

tracking