SEGRE

SANITAT TECNOLOGIA

L'Arnau deixarà d'avisar per megafonia els pacients de les consultes pel seu nom

Implementarà un sistema amb un tiquet amb lletres i números i pantalles que ja ha estrenat el Santa Maria || Amb l’objectiu de preservar la intimitat i reduir el soroll a les sales, i també es farà als CAP

Un membre del personal del Santa Maria ajuda a treure el tiquet a un pacient amb visita.

Un membre del personal del Santa Maria ajuda a treure el tiquet a un pacient amb visita.ÒSCAR MIRÓN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’hospital Arnau de Vilanova deixarà d’avisar per megafonia anomenant pel nom els pacients que han d’entrar a una consulta i ho farà utilitzant un sistema amb un tiquet amb lletres i números i pantalles, com ja ha estrenat l’hospital Santa Maria, molt similar al que utilitzen des de fa temps altres institucions, com Hisenda. Actualment, l’Arnau avisa els usuaris a través d’un megàfon dient el seu nom i indicant-los a quina consulta han d’anar. Amb aquest nou sistema, que s’implementarà durant els pròxims mesos, quan l’usuari passi la targeta sanitària per la màquina que confirma la visita, s’imprimirà un tiquet amb lletres (que indica l’especialitat) i números i a les sales d’espera hi haurà pantalles que indicaran a quina consulta ha d’anar.

El gerent territorial de l’Institut Català de la Salut (ICS), Jordi Cortada, va explicar que amb aquest nou sistema es pretén “preservar la intimitat dels pacients i reduir el soroll a les sales d’espera i passadissos de l’hospital”. Va recordar que el mes d’abril van llançar la campanya Hospital sense soroll, per conscienciar pacients i professionals sobre la necessitat de no fer tant soroll.

Cortada va explicar que al Santa Maria es va instal·lar aquest sistema fa un mes i mig i que han reforçat la plantilla perquè expliquin als pacients com funciona. “A més, la mateixa màquina que dóna el número pot fer altres gestions, com imprimir un justificant en què s’indiqui que has anat al metge,” va assenyalar. També va explicar s’està fent una prova pilot al Centre d’Atenció Primària (CAP) Onze de Setembre i a les consultes de Neurologia a l’Arnau i “ara la idea és implementar-lo a tots els CAP i en les plantes 0 i 2 de l’Arnau”, a les consultes externes.

Metges del centre van explicar que en altres hospitals ja no criden els pacients pel seu nom, “un sistema que cada vegada és més obsolet, perquè a ningú li interessa com et dius i a quina consulta vas”. L’utilitzen, per exemple, el de la Verge de la Cinta de Tortosa i fa tres mesos es va instal·lar al de la Vall d’Hebron de Barcelona.

Fa dos anys, diversos CAP de la capital van instal·lar un dispensador de números per gestionar la cua dels usuaris que s’han d’atendre al taulell per alguna gestió.

Estudi de càrregues assistencials per reforçar la plantilla als CAP L’acord entre l’Institut Català de la Salut (ICS) i el sindicat Metges de Catalunya, que va arribar després de quatre dies de vaga als Centres d’Atenció Primària (CAP) a finals de novembre, incloïa la contractació de 250 metges més per a tot Catalunya. Sobre aquesta qüestió, el gerent territorial de l’ICS, Jordi Cortada, va explicar que “no es decidirà a quins centres s’amplia la plantilla fins que els CAP no tinguin fet un estudi de les càrregues assistencials”. Tanmateix, va precisar que la borsa de metges està buida i que serà complicat contractar els facultatius, “perquè no n’hi ha”. Una de les opcions seria contractar extracomunitaris formats a Catalunya. Mentre no es puguin contractar, s’articularan mesures retributives per a qui vulgui assumir més feina. Després de la vaga de Metges de Catalunya, el departament de Salut va prometre una inversió de 100 milions d’euros, 14 dels quals per contractar més metges.

tracking