SEGRE

LLEURE POLÈMICA

La Paeria assegura que la festa de la Llotja té tots els permisos

ERC, Crida i Comú demanen suspendre-la assegurant que el CNC no l’ha autoritzat

Imatge d’arxiu del palau de congressos de la Llotja.

Imatge d’arxiu del palau de congressos de la Llotja.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El tinent d’alcalde i regidor de Promoció, Rafel Peris, va declarar ahir que la festa de Cap d’Any que se celebrarà a la Llotja compta “amb tots els permisos” i que el plec de condicions preveu la utilització d’aquest espai per a un esdeveniment d’aquest tipus”. Així ho va assegurar després que els grups d’ERC, Crida-CUP i Comú anunciessin ahir que presentaran una proposta de resolució a la comissió d’Urbanisme d’avui per demanar que no se celebri “perquè incompleix el plec de condicions” i perquè consideren que la utilització d’aquest espai per a un esdeveniment d’aquest tipus s’hauria d’haver fet a través d’un concurs públic.

A la roda de premsa per presentar els punts d’aquesta proposta de resolució, els tres grups van manifestar que s’hauria d’haver convocat un concurs públic per organitzar aquest esdeveniment, que el plec de condicions de la Llotja no preveu aquesta mena d’espectacles i que hauria d’aprovar-la la direcció del Centre de Negocis i Convencions (CNC), l’ens municipal titular de la Llotja, i que falten els permisos administratius i de seguretat. El regidor del Comú Sergi Talamonte va declarar que aquesta festa “ha perjudicat molt els empresaris del lleure de la capital. S’hauria de paralitzar”. El regidor de la Crida Francesc Gabarrell va al·legar que aquesta festa “incompleix flagrantment el plec de condicions” i va recordar que la Llotja “no hauria de ser una discoteca”. Per la seua part, el regidor d’ERC Josep Maria Baiget va recalcar que “denunciem que falla el principi d’igualtat i falten els permisos administratius i de seguretat pertinents, a més de l’autorització del CNC i de no buscar el màxim benefici per a la Llotja”.

En aquest sentit, Peris va assegurar que “els que organitzen la festa són els únics que ens van demanar utilitzar la Llotja per Cap d’Any i no és la primera vegada que es fa”, i que “el plec de condicions regula perfectament la utilització dels espais i ho va autoritzar degudament el CNC”. Quant als permisos, va al·legar que “els permisos administratius i de llicència extraordinària els estan tramitant els serveis jurídics”. Així mateix, va assenyalar que se li ha demanat a l’empresa “una pòlissa de responsabilitat civil de cinc milions d’euros i una altra per danys de 100.000 euros, a més d’un pla d’autoprotecció elaborat exclusivament per aquest acte. Se’ls ha exigit molt i no s’ha regalat res”. Pel que fa a la possible suspensió de l’esdeveniment, Peris ho va descartar i va afegir que la proposta no s’estudiarà a la comissió “perquè va entrar fora de termini”.

Sopars de gala complementats amb espectacles molt diversos La nit de Nadal és habitual que diversos locals de la ciutat ofereixin macrofestes, en les quals se’ls dóna la possibilitat de sopar i de gaudir de la nit amb espectacles variats i diversos. Per exemple, a la Llotja es pot sopar per un total de 145 euros i hi haurà humoristes, ballarines i cinc sales de ball. Un altre local és el de la Fonda del Nastasi, que anuncia “trenta gogós, vint artistes, 10 transformers, drag-queens i nans” i la possibilitat de sopar a l’equipament a partir de 140 euros. La Finca Prats ofereix sopar, festa i allotjament a partir de 380 euros amb orquestra i festa amb temàtica de Bollywood inclosa.

tracking