SEGRE

CONSUM COMERÇ

Més compres per Nadal

L’Eix Comercial va viure ahir un gran dia de vendes gràcies a la gran afluència de compradors que van anar a buscar els regals d’última hora abans de Nadal. Les botigues i els carrers estaven a de gom a gom, els pàrquings subterranis estaven complets i hi havia vehicles estacionats en punts no autoritzats. El sector confia a augmentar les vendes un 4%.

A l’esquerra, el globus aerostàtic al pati de les Dominiques i a la dreta, cues per accedir al pàrquing de Blondel.

A l’esquerra, el globus aerostàtic al pati de les Dominiques i a la dreta, cues per accedir al pàrquing de Blondel.ZONA ALTA LLEIDA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Eix Comercial de la ciutat de Lleida i la Zona Alta es van omplir ahir de compradors per ultimar els regals de Nadal, al ser festiu d’obertura comercial autoritzat per la Generalitat. Durant la jornada va ser complicat trobar aparcament a l’Eix, ja que els dos pàrquings subterranis estaven complets o gairebé, i també als aparcaments d’avinguda Madrid i voltants, com ha passat aquesta última setmana. A més, es van veure vehicles estacionats a la parada de taxis de l’estació d’autobusos i en pàrquings de motos.

La majoria de consumidors van anar a buscar regals de Nadal “d’última hora”, com roba, complements o perfumeria per al Pare Noel o el tió, encara que alguns van manifestar que “més endavant haurem de tornar per a les compres de Reis”. El sector confia que aquesta campanya de Nadal se saldarà amb un increment de vendes fins al 4 per cent. Els comerços també esperen que avui al matí hi torni a haver una gran afluència de clients.

El sector confia que aquesta campanya de Nadal se saldi amb un increment de vendes de fins al 4%

En aquest sentit, el president dels comerciants de la Zona Alta, Josep Bellera, va explicar que al matí “hi va haver molt moviment”, encara que per a molts dels establiments està sent una temporada tranquil·la. “Hi ha dies millors que altres, però alguns comerços ja ens hem començat a oferir descomptes per reforçar les vendes fins a Reis”, va assenyalar.

L’associació de comerciants de la Zona Alta va portar a terme ahir una activitat inèdita: vols amb un globus aerostàtic. Durant els últims dies, els comerços han sortejat mig centenar de vols entre els clients i, ahir, unes cent persones van poder volar en globus uns vint metres al pati del col·legi de les Dominiques. “És una manera d’incentivar a comprar”, va explicar Bellera, que va afegir que molts veïns i passejants es van fascinar amb el globus.

Crítiques per la marató de festius oberts Treballadors de comerços de l’Eix van criticar ahir “la marató” que fan a causa de la quantitat de festius d’obertura comercial. “No vam poder descansar pel pont de la Constitució i al desembre hem treballat els dies 16 i 23, i encara queda diumenge que ve, que també obren els comerços”, van manifestar, i van criticar que “per la cavalcada de Reis no podrem estar amb els nostres fills”. De fet, van denunciar que no hi ha conciliació familiar i van acusar les grans superfícies de ser les responsables aquesta situació.

tracking