SEGRE

COMERÇ PROJECTES

El centre comercial al costat del Camp Escolar negocia ampliar superfície

Gran Gardeny justifica la petició per poder allotjar grans marques que requereixen més metres quadrats || Disposa de llicència comercial i la d’obres, gairebé a punt

Recreació virtual del centre comercial Gran Gardeny Shopping Center.

Recreació virtual del centre comercial Gran Gardeny Shopping Center.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Els promotors de la nova zona comercial prevista al costat dels instituts del Camp Escolar, batejada com a Gran Gardeny, negocien amb l’ajuntament la possibilitat d’ampliar la seua superfície per poder allotjar establiments de grans marques que requereixen més metres quadrats per instal·lar-se. En aquest sentit, el projecte actual té una superfície comercial autoritzada de gairebé 21.300 metres quadrats. Una de les marques amb què negocien és Primark (vegeu el desglossament), que en cap cas s’instal·larà a la zona fora d’aquest projecte, al contrari d’informacions difoses ahir a les xarxes, atès que és Gran Gardeny qui disposa de la pertinent llicència comercial. A més, la tramitació del permís d’obres es troba en la fase final.

Fonts pròximes als promotors van remarcar que negocien amb més operadors, encara que de moment van preferir no revelar més noms fins que els contractes estiguin tancats.

En tot cas, la idea és que Gran Gardeny compti bàsicament amb grans marques del sector tèxtil i de restauració. La direcció general de Comerç li va concedir el maig de l’any passat una nova llicència comercial per un període de tres anys, prorrogable en dos més. La vigència de la llicència anterior, concedida a finals del 2011 per a una superfície comercial de 21.058 metres quadrats, va acabar el desembre del 2016. La nova recull una lleugera ampliació de la superfície comercial autoritzada (creix en 240,2 m²).

D’altra banda, a finals del 2016 la Paeria va aprovar el projecte d’urbanització del sector, que preveu una inversió privada d’1,8 milions per habilitar un nou parc a la vora del Segre, la plantació de cinc-cents arbres, dos-centes quaranta places d’aparcament lliure i carril bici.

Així mateix, l’estudi d’impacte econòmic i social de la implantació de nous equipaments comercials a la ciutat estima que Gran Gardeny generarà un impacte directe, indirecte i induït de 123 milions d’euros. L’informe determina també aquest superfície comercial complementarà l’oferta actual i generarà una polaritat en els límits de la trama urbana, a banda de provocar previsiblement una forta afluència de clients en vehicle privat.

Contactes amb la cadena Primark de roba a preus econòmics Primark, la cadena irlandesa de roba i complements a preus econòmics, és una de les ensenyes amb què Gran Gardeny està negociant perquè s’instal·li al centre comercial previst al costat del Camp Escolar, segons van confirmar fonts pròximes als promotors del projecte. També mantenen contactes avançats amb altres grans marques del sector que requereixen una superfície comercial més significativa.

El solar on està previst el centre comercial Gran Gardeny, al costat del Camp Escolar.

El solar on està previst el centre comercial Gran Gardeny, al costat del Camp Escolar.ÒSCAR MIRÓN

tracking