SEGRE

URBANISME OBRES

Aquesta és la nova font del barri Noguerola de Lleida

La plaça Pare Sanahuja tindrà un sortidor que agafarà aigua del riu || Complementa l’escultura que permet sentir-ne el soroll

La nova font de la plaça Pare Sanahuja, prop de l’escultura d’Aguiló (al fons a la dreta).

La nova font de la plaça Pare Sanahuja, prop de l’escultura d’Aguiló (al fons a la dreta).ÒSCAR MIRÓN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Malgrat que les obres de reasfaltatge del barri de Noguerola fa setmanes que ja estan acabades, encara es fan els últims treballs al carrer del Riu i a les places de General Brito i Pare Sanahuja. Precisament, aquesta última s’està redissenyant per donar més protagonisme al riu que dóna nom al barri, el Noguerola, incorporant una font ornamental que agafarà aigua directament d’aquest afluent subterrani del Segre, que passa just per sota de la plaça, i que servirà per donar més protagonisme a l’obra que l’escultura lleidatana Antonieta Aguiló va fer per a aquest enclavament.

L’escultura, consistent en uns tubs que permeten escoltar el so del cabal del riu Noguerola, es complementarà amb aquesta font ornamental “que està composta de pedres redones de les quals brollarà aigua del Noguerola de forma constant, així es tindrà una plaça que recordarà el motiu pel qual el barri té aquest nom i, alhora, per retre homenatge i donar el protagonisme que es mereix a l’obra d’Antonieta Aguiló”, van assenyalar fonts municipals.

La reforma de la plaça busca donar protagonisme a l’escultura sonora d’Antonieta Aguiló

Respecte als treballs de rehabilitació i reasfaltatge al barri, encara falta posar elements decoratius com arbres i arbustos, a més de bancs i papereres a les dos places que s’estan habilitant i al carrer del Riu. “En aquest moment podem dir que les obres estan al 98 per cent i només faltarien afegir un parell d’elements decoratius i equipaments, però no estaran acabades fins després de festes, ja que aquests dies l’empresa encarregada de fer aquests treballs està de vacances”, van recordar les mateixes fonts. És per això que encara no hi ha una data fixada ni per a l’acabament de les obres ni per a la inauguració. Les obres de rehabilitació van començar el mes de juliol passat i el pressupost és d’un milió i mig d’euros.

tracking