SEGRE

SERVEIS PREUS

Renfe apuja l'1 de gener un 7% el preu de l'Avant, fins als 31,50 €

La tarifa d’aquest tren d’alta velocitat estava congelada des del 2015 || La companyia manté les de l’AVE i Regionals a Catalunya i crea un altre abonament per a l’Avant

Viatgers pujant a un tren Avant a l’estació Lleida-Pirineus.

Viatgers pujant a un tren Avant a l’estació Lleida-Pirineus.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Renfe apujarà l’1 de gener un 7% el preu del bitllet de l’Avant, per la qual cosa el viatge de Lleida a Barcelona i viceversa passa de costar 29,40 euros a 31,50 i el d’anada i tornada, dels 23,50 als 25,20. No obstant, congela els abonaments multiviatge i manté els preus de l’AVE i també dels Regionals a Catalunya, segons va confirmar ahir un portaveu de Renfe.

La tarifa de l’Avant s’ha mantingut congelada en els tres últims anys, entre el 2016 i el 2018. L’última pujada va ser de l’1,85%, que es va aplicar el 2015.

A més, per al 2019, Renfe començarà a oferir un nou abonament de 10 viatges per gastar en 45 dies amb l’Avant que, segons les dades, permet estalviar un 35% sobre el bitllet habitual. Costarà 204,80 euros, gairebé 20,50 euros el viatge. L’altre abonament multiviatge existent, la Targeta Plus 10, que permet realitzar 10 viatges en 8 dies, es manté en els 129,40 euros, a fi d’“afavorir els viatgers recurrents”. Quant als trens d’AVE i Llarga Distància, el preu del bitllet no pujarà amb el canvi de l’any, segons van indicar fonts de Renfe, si bé l’operadora podria variar-lo posteriorment al llarg de l’exercici, com ha succeït en altres ocasions.

Encara que el preu dels Regionals no puja a Catalunya, sí que ho fa a la resta de l’Estat en un 3,5%. A Lleida afectarà els trens de Mitjana Distància cap a Saragossa, viatge que ara costa 14,85 euros.

Fa uns mesos, una delegació d’usuaris diaris dels trens Avant a Lleida, que són uns 150, van demanar a la Paeria que intentés mediar amb Renfe per demanar una flexibilitat més gran en els abonaments, ja que per exemple, perden 25 euros de l’abonament de deu viatges si un dia no poden agafar el tren per anar a treballar per malaltia.

També van denunciar que en altres estacions com Girona els viatgers amb aquest abonament poden anar en AVE i que la combinació dels horaris és molt dolenta.

El segell de Correus puja 5 cèntims, un 9%, fins als 0,60 euros

El segell per a la tramesa de cartes i targetes postals normalitzades i de fins a vint grams de pes a destinacions estatals pujarà un 9% l’1 de gener del 2019, de manera que passarà a costar 0,60 euros, davant dels 0,55 euros actuals, segons va informar ahir Correus. Es tracta d’una pujada del 9%, una de les més altes que aquesta tarifa postal, considerada de servei públic, registra en els últims anys, després de la de l’11,1% del 2017 i la del 10,5% que va experimentar el 2015. Amb aquest increment, Correus pretén anar “adequant progressivament el preu dels segells als costos de manteniment de la qualitat i l’eficiència del servei postal universal” que ofereix. El segell per enviar cartes i postals a països europeus (inclosos Groenlàndia) pujarà un 3,7% l’1 de gener vinent, quan passarà a costar 1,40 euros, cinc cèntims més que ara.

tracking