SEGRE

GENERALITAT UNIVERSITAT

Pacte per impulsar la relació entre activitat econòmica i investigació

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El secretari d’Universitats i Investigació de la Generalitat, Francesc Xavier Grau, va afirmar ahir que aquest mes aprovaran un acord pel qual es comprometen a tirar endavant el Pacte Nacional per la Societat del Coneixement, que implicarà tots els departaments i agents socials.

Englobarà tota l’educació superior, els centres d’investigació i el sistema d’innovació perquè l’activitat econòmica estigui basada en el coneixement, va detallar. “És una necessitat que està sent ajornada”, va assenyalar, i va afegir que Catalunya necessita “un sistema productiu més basat en el coneixement”.

El secretari d’Universitats anuncia que aquest mes aprovaran tirar-lo endavant

Amb una estructura heretada del Pacte Nacional per les Universitats, que va quedar paralitzat amb l’aplicació de l’article 155 de la Constitució espanyola, el nou pacte serà la “principal preocupació” de la Secretaria, va incidir Grau. A més, considera que activar la demanda del coneixement que generi riquesa portarà a incentivar també el mecenatge. “Existeix mecenatge quan existeix reconeixement”, va assenyalar.

tracking