SEGRE

EMERGÈNCIES CONFLICTE LABORAL

Sense metges ni sanitaris de Bombers per la protesta sindical

Cinc parcs de Lleida van estar ahir amb menys efectius

Imatge del parc de Bombers de Mollerussa.

Imatge del parc de Bombers de Mollerussa.J. GÓMEZ

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els Bombers de la Generalitat van estar ahir sense metges i sanitaris, segons van denunciar els sindicats UGT i CCOO. Es tracta de membres adscrits al Grup d’Emergències Mèdiques (GEM) del cos, per la qual cosa no hi va haver “possibilitat d’assistència mèdica, ni amb helicòpter ni amb ambulància”, segons van afegir els sindicats. La falta de personal es deu a la protesta que porten a terme des del passat 10 de desembre en què s’han deixat de fer hores extres.

Aquesta situació també va provocar que ahir, de nou, parcs de Lleida estiguessin sota mínims. Concretament, hi va haver dos bombers menys al parc de Lleida, la qual cosa representa un 22 per cent de persones al torn, i Balaguer, Cervera, Mollerussa i Tàrrega, amb una persona menys en cadascun d’aquests parcs.

La vaga d’hores extres de funcionaris de Bombers va forçar Interior a reduir el nombre d’efectius mínims per tanda i preveure el possible tancament provisional de parcs per una situació “extrema” i “excepcional”.

A Lleida, des del 17 de desembre, va passar de quaranta-cinc a vint-i-tres el mínim d’efectius per tanda i el possible tancament dels parcs de Tàrrega, Mollerussa i Cervera. Està previst que la mesura s’allargui com a mínim fins al 15 de gener. Els sindicats denuncien que a les comarques de Lleida seria necessari un centenar de bombers i tres nous parcs. Asseguren que hi ha des de fa anys una falta de personal crònica a causa de l’envelliment de la plantilla i l’absència de noves promocions.

tracking