SEGRE

SUCCESSOS INVESTIGACIÓ

Empresonada per provocar el foc que va calcinar el seu pis a Balàfia

Va resultar intoxicada diumenge i va ser arrestada dilluns pels Mossos després de rebre l’alta a l’Arnau || L’incendi va obligar a desallotjar els veïns més d’una hora

La dona intoxicada en el moment en què la duien a l’ambulància per evacuar-la.

La dona intoxicada en el moment en què la duien a l’ambulància per evacuar-la.ÒSCAR MIRÓN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La dona de 43 anys que diumenge al migdia va resultar intoxicada al registrar-se un incendi al seu pis del número 75 del carrer Valls d’Andorra, al barri de Balàfia, va ingressar ahir a la presó després que dilluns fos arrestada pels Mossos d’Esquadra acusada de provocar el foc. Els investigadors van determinar que el foc va ser intencionat i que l’autora seria la dona, que era l’única persona que hi havia a l’interior de l’habitatge, un pis compartit, quan es va originar, segons van indicar fonts solvents. La dona va ser evacuada a l’hospital Arnau de Vilanova i va rebre l’alta dilluns, moment en què va ser arrestada per la policia com a presumpta autora d’un delicte d’incendi. Ahir al matí va passar a disposició judicial i el magistrat va acordar la presó provisional amb ingrés en mòdul psiquiàtric.

El foc es va declarar a les 13.34 hores en un habitatge de la primera planta d’un bloc de sis. Fins al lloc dels fets es van desplaçar sis dotacions dels Bombers, diverses patrulles de la Guàrdia Urbana i els Mossos d’Esquadra i ambulàncies del Sistema d’Emergències Mèdiques. Les flames van calcinar la totalitat de l’immoble. Diversos veïns de la resta de pisos del bloc van sortir al carrer després de creuar el terrat, que comunica amb l’escala de l’altre bloc, la del número 73, i altres van optar per quedar-se confinats, segons va explicar la Guàrdia Urbana. Així mateix, es va acordonar la zona i a les 14.20 hores van donar el foc per controlat i poc després per extingit. Posteriorment, els bombers van ventilar l’edifici perquè les persones desallotjades poguessin tornar als seus domicilis.

Les investigacions penals per causar o provocar focs a Lleida es van disparar prop d’un 40 per cent durant el 2017 a la província de Lleida, segons les dades de la Memòria de Fiscalia. Concretament, es van obrir cinquanta-tres diligències prèvies. Per tipologia, hi va haver onze persones investigades per provocar incendis forestals, nou per focs de vegetació no forestal, vint casos d’imprudències, quatre denunciats per causar incendis amb perill per a la vida i nou persones per incendis en béns propis.

tracking