SEGRE

SUCCESSOS OPERACIÓ POLICIAL

Tretze detinguts a Lleida per frau de 160.000 euros en contractes falsos

Entre ells un empresari de la construcció, per cobrar prestacions i subsidis

Vista de la comissaria de la Policia Nacional a Lleida.

Vista de la comissaria de la Policia Nacional a Lleida.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Policia Nacional ha detingut 13 persones a Lleida acusades de defraudar més de 160.000 euros a Hisenda i la Seguretat Social amb contractes falsos per accedir a prestacions i subsidis d’atur. La investigació es va iniciar el febrer del 2018 a l’existir indicis que una empresa de Binèfar podria estar dedicant-se a la formalització de contractes falsos de fins a 94 persones. Això implicava defraudar a la Hisenda Pública i la possibilitat d’optar a una eventual regularització administrativa d’alguna d’aquestes persones, al tractar-se de ciutadans extracomunitaris.

Fonts policials van assenyalar que tots els detinguts són de nacionalitat espanyola i que els arrestos van començar el mes de setembre passat. Després de prestar declaració a la comissaria de la Policia Nacional a Lleida, van quedar en llibertat a l’espera de ser citats pel jutge.

En l’operació policial es va detenir el màxim responsable de la trama, un empresari de la construcció de Lleida que instrumentalment utilitzava l’empresa de Binèfar de la qual es nodria de treballadors. Com que no pagava les quotes a la Seguretat Social, optava en condicions d’avantatge a contractacions d’obra pública per a l’esmentada empresa, segons els investigadors. La Policia va detenir totes aquelles persones de les quals es posseïa indicis raonables d’haver dut a terme la compra de contractes de treball de manera fraudulenta. Aquesta operativa els permetia obtenir indegudament les prestacions d’atur. D’aquesta manera, els investigadors han pogut concloure que l’empresa mai va cotitzar pels 94 treballadors que suposadament van estar donats d’alta, per la qual cosa va arribar a acumular un deute davant de la Seguretat Social de 162.615 euros des de mitjans del 2017 fins al cessament d’activitat a començaments del 2018. La trama va efectuar 26 contractes simulats i en alguns es va sol·licitar posteriorment prestació d’atur. Els detinguts estan imputats per delictes de falsedat documental i contra la Seguretat Social. L’empresari també se’l considera responsable d’un delicte contra la Hisenda pública. L’operació va ser duta a terme per agents de la Brigada Provincial d’Estrangeria i Fronteres de Lleida, en col·laboració amb la Inspecció de Treball i Seguretat Social d’Osca, el SEPE i la Tresoreria. La causa està en mans del Jutjat d’Instrucció 2 de Montsó.

tracking