SEGRE

PROTESTES SERVEIS

“Si Uber i Cabify arribessin a Lleida, llavors prendríem mesures”, asseguren els taxistes

Una vintena protagonitzen una marxa lenta per la ciutat en solidaritat amb els seus companys de Barcelona i Madrid en vaga || Exigeixen la regulació de les llicències VTC, de les quals n’hi ha 12 a Ponent

alt
detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Una vintena de taxistes de la cooperativa Tele Ràdio Taxi Lleida van participar ahir en una marxa lenta per la ciutat per solidaritzar-se amb els seus companys de Barcelona i Madrid, en vaga des de divendres per exigir regular els vehicles de lloguer amb conductor (VTC).

El president de la cooperativa, Manolo Olmedo, va assenyalar que, malgrat que a Lleida encara no hi ha empreses com Uber i Cabify, “aquestes podrien arribar als municipis petits en el futur, de forma que, si ocorre, prendrem mesures, però mai de manera violenta”. Va deixar clar que els taxistes no estan en contra d’aquest tipus de llicències, sinó que exigeixen que es regulin “perquè tots els que treballem en aquest sector tinguem els mateixos drets i condicions”.

La marxa, que va durar uns quinze minuts i va causar pocs problemes en el trànsit, va arrancar poc després de les 11.00 hores davant del pavelló Barris Nord, on hi va haver un petit tall a Prat de la Riba. Llavors, van recórrer l’avinguda cap a la rambla Aragó i van seguir per les avingudes Catalunya i Madrid fins a arribar a la seu de la subdelegació del Govern central, on van aparcar al passeig central de l’avinguda Francesc Macià, on es van concentrar fins a les 12.00 hores.

A la província de Lleida hi ha una dotzena de llicències VTC i els taxistes van afirmar que són legals. “Lluitem en contra de les il·legals, que no estan regulades, de forma que no treballem amb les mateixes condicions”, van assenyalar alguns dels taxistes. No van descartar l’arribada d’Uber o Cabify a Lleida, però no ho veuen viable “perquè no hi ha tanta feina”.

Respecte a les crítiques al sector del taxi per actes violents a Barcelona i Madrid, els van condemnar i van dir que “a tot arreu hi ha gent que et perjudica”. Finalment, van lamentar que “no es parli del treball social que fem quan ajudem les persones”.

L’última llicència traspassada es va vendre per 140.000 euros Una parella de taxistes lleidatans que es van manifestar ahir van explicar que són els que han comprat l’última llicència venuda a Lleida ciutat (el setembre passat) per un valor de 140.000 euros, d’un company que es va jubilar. Van assenyalar que va ser complicat trobar un banc que la financés. “El sector està fluix, encara que estem millor que durant la crisi, quan la facturació va arribar a baixar ala meitat”, van apuntar. El preu del traspàs d’una llicència assoleix el d’un habitatge mitjà. Actualment es pot traspassar per entre 135.000 i 160.000 euros

Els taxistes van arrancar la marxa des del Barris Nord poc després de les 11.00 hores.

Els taxistes van arrancar la marxa des del Barris Nord poc després de les 11.00 hores.ÒSCAR MIRÓN

Els taxistes van arrancar la marxa des del Barris Nord poc després de les 11.00 hores.

Els taxistes van arrancar la marxa des del Barris Nord poc després de les 11.00 hores.ÒSCAR MIRÓN

tracking