SEGRE

La Paeria reclama la creació d'unes Rodalies de Lleida

El ple ha aprovat una moció de l’AV de la Mariola en suport al pla municipal que impulsa la regeneració del barri

Un moment del ple de la Paeria d'aquest divendres.

La Paeria reclama la creació d'unes Rodalies de LleidaAmado Forrolla

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El ple de la Paeria ha aprovat per unanimitat una moció de CCOO que reclama a la Generalitat la implementació d'una xarxa ferroviària de Rodalies al voltant de Lleida. En aquest sentit, l'alcalde, Fèlix Larrosa, ha proposat un front comú i ha assenyalat que trametrà una carta al president de la Generalitat, Quim Torra, i al conseller de Territori, Damià Calvet, per crear un grup de treball territorial per impulsar aquest projecte que l’alcalde també va tractar en la trobada que va mantenir dijous amb el Ministre de Foment, José Luis Ábalos.

Larrosa remarca que el projecte de les rodalies ferroviàries de Lleida avança “en valors, en termes d’equitat, de justícia social i de sostenibilitat”.

D'altra banda, el ple també ha donat llum verda per unanimitat a una moció promoguda per l’Associació de Veïns de la Mariola que dóna suport al projecte Mariola 20.000. Aquesta iniciativa, impulsada per la Paeria, té com a objectiu regenerar el conjunt d’aquest barri incidint en la zona dels 20.000 metres quadrats de sostre edificable situada en els blocs Mariola i del carrer Cardenal Cisneros.

El tinent d’alcalde, Xavier Rodamilans, ha assegurat que “ha estat l’equip de govern municipal de la Paeria qui ha posat en l’agenda política la reestructuració del barri” i ha afegit que Mariola 20.000 representa més que canviar la imatge urbanística: “és assegurar el dret a un habitatge digne a tota la gent de la Mariola, és dinamitzar el barri i crear noves oportunitats”. En aquest sentit, considera prioritari apostar pel suport als centres d’ensenyament de la zona per aconseguir superar els casos de baixa formació i assolir l’èxit escolar.

Una altra moció que ha tirat endavant ha estat la de CiU per crear un servei d’alerta de risc d’exclusió social entre la gent gran i també s'ha donat el vistiplau –amb 25 vots a favor i dues abstencions en tots dos casos– a les mocions d’ERC-Avancem pel desplegament de fibra òptica a l’Horta i la del Comú de Lleida contra les retallades en igualtat i contra el perpètuament de la violència masclista.

A més, s’ha aprovat, de forma parcial en dos dels cinc punts plantejats, la presentada per Crida per Lleida-CUP per a l’atenció a la diversitat de creences en el cementiri municipal i els serveis funeraris.

Crítiques per Torre Salses

D'altra banda, el projecte comercial de Torre Salses ha tornat a ser objecte de debat arran de les crítiques d'algun dels grups en considerar que el plantejament de "galeria comercial" amb botigues, oci i restauració que està venent l'empresa que comercialitza el projecte "no s'ajusta" a l'expedient aprovat. L'alcalde ha reiterat que l'acord plenari parla d'un "parc de mitjanes i grans superfícies" i ha assegurat que aquest acord "es complirà".

tracking