SEGRE

URBANISME SANCIONS

Un edifici buit del Barri Antic acumula 17.500 euros en vuit multes pel seu mal estat

A Sant Martí, és de propietat bancària, ha estat assaltat en diverses ocasions i ara està tapiat

La part posterior de l’edifici, ara tapiat amb totxos i planxes metàl·liques.

La part posterior de l’edifici, ara tapiat amb totxos i planxes metàl·liques.S.E.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’edifici buit ubicat als números 22 i 24 del carrer Sant Martí, al Centre Històric, acumula vuit multes coercitives per un total de 17.500 euros per haver incomplert ordres municipals de neteja i adequació de l’immoble, propietat d’Unim Sociedad per a la gestió d’actius immobiliaris, que ha estat víctima d’okupaciones vandàliques. Fonts municipals van indicar que queden per pagar dos de les sancions per un valor de 6.000 euros. Actualment, les finestres i balcons de la part posterior de l’edifici estan tapiats tant amb totxos com amb planxes metàl·liques, per dificultar que s’hi portin a terme nous assalts.

La Paeria va ordenar desallotjar i tapiar aquest edifici, que consta de trenta-vuit pisos i que havien estat destrossats, el dia 27 de novembre del 2013. Segons informació municipal, quatre anys després, el 13 de setembre del 2017, l’Empresa Municipal d’Urbanisme (EMU) va inspeccionar tots els habitatges i després de constatar l’estat en què es trobava es va incoar un expedient de disciplina urbanística que instava la propietat de l’immoble a netejar tots els pisos i a dotar-los de les condicions mínimes de salubritat que marca la normativa.

Els veïns de Jaume I proposen reparar-los i convertir-los en pisos de lloguer social

L’associació de veïns de Jaume I el Conqueridor considera “una pena” que aquest immoble del carrer Sant Martí es trobi abandonat i planteja que, si la propietat el cedís a l’ajuntament, podria convertir-se en un bloc de pisos de lloguer social per atreure famílies joves o estudiants al Barri Antic. Així mateix, va recordar que un altre edifici del carrer Sant Carles també va ser destrossat i està en una situació similar.

D’altra banda, l’entitat veïnal de la Bordeta va afirmar que persones entren en blocs per investigar si hi ha pisos buits, en canvien el pany i posteriorment els lloguen. Va qualificar aquesta situació de “màfia” i va alertar els veïns que si veuen moviments o senten sorolls sospitosos, avisin la Guàrdia Urbana i els Mossos d’Esquadra.

Caducitat de la llicència de 2 obres que fa anys que estan paralitzades La Paeria ha iniciat la declaració de la caducitat de la llicència urbanística per a les obres de demolició i posterior construcció d’un edifici al número 22 del carrer Lluís Roca i d’un altre al 54 de la rambla Ferran, en què fa anys que les obres estan paralitzades. De fet, només està dret l’esquelet. Fonts municipals van explicar que la caducitat comporta la necessitat de sol·licitar noves llicències urbanístiques en el cas que els titulars vulguin reprendre i finalitzar les obres. Si no les demanen, l’ajuntament podria incloure els edificis al registre de solars per edificar que preveu el nou Pla d’Ordenació Urbanística Municipal. No obstant, tan sols es contemplaria la demolició de les estructures actuals en cas que, passat un temps, derivessin en una situació de ruïna, que no acostuma a ser habitual.

tracking