SEGRE

COMERÇ EQUIPAMENTS

Vuit restaurants oferiran tapes d'entre tres i vuit euros al Mercat del Pla

L’única empresa que ha presentat un projecte per reobrir el Mercat del Pla preveu parades de vuit restaurants que oferiran tapes. Hi haurà un espai central amb taules, que es retiraran un matí a la setmana per acollir un mercat de proximitat d’aliments ecològics. L’obertura està prevista de cara a l’estiu.

Imatge virtual del futur Mercat del Pla, amb la zona de taules i la barra de bar, amb un monologuista a l'escenari.

Imatge virtual del futur Mercat del Pla, amb la zona de taules i la barra de bar, amb un monologuista a l'escenari.XAVILARRULL.COM Y GRAPH.CAT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’únic projecte presentat per a la reobertura del Mercat del Pla, al Barri Antic de Lleida, de l’empresa Flat Market, ofereix un espai gastronòmic en el qual vuit restaurants distribuïts en vuit parades vendran tapes amb preus que oscil·laran entre els tres i els vuit euros. Estaran ubicats als laterals de l’edifici, en què també hi haurà una barra de begudes, i per la seua banda la zona central acollirà l’espai per menjar asseguts en una taula, en tamborets o drets, amb una capacitat per a 150 persones. L’obertura està prevista aquest estiu.

Així ho va explicar ahir el gerent de Flat Market, Fidel Andreu Perpinyà, a falta de l’adjudicació definitiva per part de la Paeria. “Els restaurants no seran de nova obertura, sinó que lloguem l’espai a locals de Lleida que tindran la possibilitat d’oferir els seus productes gastronòmics amb tapes de mida petita (3 euros), mitjana (5 euros) i gran (8 euros)”, va assenyalar, i va afegir que cada barra serà d’un menjar diferent. “Tenim confirmat un restaurant italià, una hamburgueseria, un japonès, un d’arrossos i fideuàs, un de postres i un de menjar local, que oferirà caragols, escalivada i pa amb tomata”, va detallar.

De dimarts a diumenge de 12.00 a 16.00 i de 19.00 a la mitjanit i el mercat, un matí a la setmana

Set dels restaurants seran fixos i de Lleida, mentre que el vuitè es llogarà per temporades i està destinat a restaurants de tot Espanya. L’obertura serà de dimarts a diumenge de 12.00 a 16.00 hores i des de les 19.00 fins a la mitjanit. A més del vessant gastronòmic, un matí a la setmana hi haurà mercat ecològic, on s’instal·laran productors de seixanta quilòmetres al voltant. “s’ubicaran al lloc on són les taules i obrirà des de les 9.00 i fins a les 12.00 hores”, va afirmar.

Per últim, els dimecres i diumenges a la nit hi haurà espectacles. “Amb monòlegs, petites bandes de música i màgia”, va explicar, i va dir que també “els diumenges a l’hora del vermut hi haurà espectacles per als més petits”.

En aquest sentit, Perpinyà va deixar clar que “hem apostat per aquest projecte perquè no existeix a Lleida i perquè el Barri Antic serà la nova zona de lleure de la ciutat d’aquí a entre uns cinc i deu anys”.

El Mercat del Pla porta tancat des del març del 2017, quan l’outlet de roba de la concessionària JamStores va tancar per les escasses vendes. Aquesta empresa va ser la guanyadora del concurs convocat per la Paeria el 2013 per explotar i gestionar el Mercat del Pla durant vint-i-cinc anys. Després del tancament, la Paeria va decidir obrir un procés participatiu per decidir un nou ús. Es van rebre 39 propostes de veïns i entitats i la majoria es decantaven per un mercat de productes alimentaris de proximitat, tot i que adaptat al segle XXI, amb àrees de degustació i servei de restauració. Els intents de revitalització del Mercat del Pla (que havia tancat el 2003) per part de la Paeria es remunten al 2006, quan va desestimar l’única oferta que es va presentar al concurs. Després va arribar a un acord amb una firma, que el 2007 va iniciar les obres, però el 2008 hi va acabar renunciant i l’ajuntament va optar al final per assumir directament la rehabilitació. El del Pla era el mercat municipal més antic.

Imatge virtual del futur Mercat del Pla, amb la zona de taules i la barra de bar, amb un monologuista a l’escenari.

Imatge virtual del futur Mercat del Pla, amb la zona de taules i la barra de bar, amb un monologuista a l’escenari.XAVILARRULL.COM Y GRAPH.CAT

tracking