SEGRE

Postius reclama a l'Estat que Lleida tingui parada de l'AVE 'low-cost'

El diputat del PDeCAT també reclama que s'abarateixi el bitllet entre la capital del Segrià i Barcelona

Postius reclama a l'Estat que Lleida tingui parada de l'AVE 'low-cost'

Postius reclama a l'Estat que Lleida tingui parada de l'AVE 'low-cost'PDeCAT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El diputat del PDeCAT per Lleida al Congrés dels Diputats i president del grup municipal a la Paeria, Toni Postius, ha anunciat aquest dimarts la presentació d'una Proposició No de Llei (PNL) per reclamar al govern espanyol que s'inclogui l'estació Lleida-Pirineus entre les parades del nou servei d'AVE low-cost anunciat fa uns dies i que es preveu que entri en funcionament a finals de 2020. Al mateix temps, també ha assenyalat la necessitat d'aplicar el mateix descompte del 40% del preu dels bitllets previst per a aquest nou servei als trens que cobreixen el trajecte entre Lleida i Barcelona per evitar el greuge comparatiu que significaria que fos més barat viatjar de Barcelona a Madrid que unir les dos capitals catalanes.

Segons l'anunci del govern socialista, l'AVE low-cost entre Barcelona i Madrid hauria de començar a operar a finals de 2020 amb preus fins a un 40% més barats que els actuals. El bitllet podria rondar els 52 euros i, en algunes franges horàries podria arribar fins a només 30 euros per trajecte. Postius ha volgut destacar que "ara mateix el preu de l'AVE entre Lleida i Barcelona, que només fa una quarta part dels quilòmetres entre Barcelona i Madrid, ja costa entre 30 i 43 euros", posant l'accent en el fet que "es podria donar el cas que fos més barat viatjar entre Barcelona i Madrid que anar de Lleida a Barcelona".

En aquest sentit, ha reclamat que s'estudiï la possibilitat d'aplicar el mateix descompte del 40% previst per a aquest AVE low-cost als trens d'alta velocitat entre Lleida i Barcelona.

tracking