SEGRE

TRIBUNALS SENTÈNCIA

Absolt un policia de les càrregues de l'1-O a Lleida al ser 'comprensibles'

L’Audiència afirma que una agressió a una votant a la Mariola va ser “proporcionada” || L’acusat de pegar a la coordinadora de l’ANC no va acudir ahir al judici

alt
detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Audiència de Lleida ha ratificat l’absolució d’un agent de la Policia Nacional que va ser jutjat per l’agressió a una votant al col·legi electoral de la Mariola durant l’1-O perquè va desplegar “un comportament absolutament comprensible, motivat pel compliment de la seua comesa i de manera instintiva, en absolut amb motiu d’una reacció colèrica o de càstig als concentrats”, i va utilitzar la força “de manera proporcionada a la gravetat de l’agressió que acabava de rebre” (el llançament d’una motxilla que va impactar contra el seu casc). El tribunal desestima el recurs presentat per la denunciant després que el jutjat d’Instrucció 1 de Lleida absolgués l’agent d’un delicte lleu de lesions per agredir una dona al col·legi electoral de la Mariola. El va colpejar amb la defensa a la mandíbula. L’acusació particular sol·licitava una multa de 4.500 euros i també una indemnització de 1.000 euros per a la dona. Fiscalia, advocat de l’Estat i defensa van demanar l’absolució.

En la sentència, que ja és ferma, s’afirma que la Policia Nacional va actuar “en un context certament hostil, amb nombroses persones que els cridaven i insultaven, uns intentant que no accedissin al centre i altres que els envoltaven”, que provocaven “puntualment algun dels concentrats”, segons el tribunal, “incidents violents”, amb diversos agents ferits. En el cas concret de l’agent acusat, segons l’Audiència, va actuar “perquè se sentia amenaçat tant per una agressió prèvia que va rebre quan estava d’esquena com per la persona que el va tocar i va interferir en la seua intervenció”. Pel que fa a la denunciant, assegura que va patir “només una lesió de caràcter lleu”. Un altre agent també va ser absolt per uns fets similars que van succeir a l’Escola Oficial d’Idiomes (EOI).

D’altra banda, ahir es va suspendre el judici previst contra un home acusat d’agredir la coordinadora territorial de l’Assemblea Nacional Catalana a Lleida, Rosa Burrell. L’acusat no es va presentar. L’agressió es va produir el 7 de juny de l’any passat a la plaça Constitució (Clot) a l’acabar l’acte de presentació de la campanya “Demà pots ser tu”. L’individu està acusat d’un delicte lleu de lesions. Burrell va denunciar que li va trencar el mòbil i li va pegar.

Concentració de suport ahir a la coordinadora de l’ANC a Lleida, Rosa Burrell, al centre de la foto.

Concentració de suport ahir a la coordinadora de l’ANC a Lleida, Rosa Burrell, al centre de la foto.AMADO FORROLA

Concentració de suport ahir a la coordinadora de l’ANC a Lleida, Rosa Burrell, al centre de la foto.

Concentració de suport ahir a la coordinadora de l’ANC a Lleida, Rosa Burrell, al centre de la foto.AMADO FORROLA

tracking