SEGRE

La Generalitat veu "incomprensible" la sentència 'masclista' a Lleida

El conseller Chakir el Homrani lamenta que l’Audiència lleidatana condemnés només a dos anys un acusat per abusar sexualment d’una noia amb discapacitat intel·lectual

Una cassolada dimecres a la tarda a Lleida contra la sentència.

La Generalitat veu "incomprensible" l'última sentència 'masclista' a LleidaAmado Forrolla

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Generalitat ha lamentat la "falta de contundència judicial" en alguns casos de violència masclista contra les dones i veu "incomprensible" que l’Audiència de Lleida absolgués un dels acusats i en condemnés només a dos anys un altre per abusar sexualment d’una noia amb discapacitat intel·lectual.

El conseller del departament de Treball, Assumptes Socials i Famílies, Chakir el Homrani, ha lamentat que l’Audiència de Lleida només condemnés amb la pena més lleu un dels acusats d’abusar sexualment de la noia, amb atenuant per confessió.

Els fets van tenir lloc el 22 de maig de 2017, quan tres joves van convidar la víctima a acompanyar-los a un pis on dos dels acusats, un de major d’edat i un altre de menor, van abusar sexualment de la jove, mentre el tercer feia fotografies.

El major d’edat ha estat condemnat a dos anys, el menor ja va ser condemnat a un any i tres mesos d’internament en règim semiobert i cinc en llibertat vigilada i el tercer ha quedat absolt perquè no va participar en l’agressió.

Segons la sentència, la jove "no compta amb eines personals necessàries per mostrar obertament la seua negativa", a què s’afegeix que "va poder faltar-li contundència a l’hora de parar una situació no volguda, podent adoptar una actitud submisa."

Homrani ha dit que "sentències com a aquesta no s’entenen i han de fer reflexionar els estaments judicials i polítics". "Últimament hem vist massa sentències on el dret i la dignitat de les dones no han estat garantits, on no s’ha tingut en compte el seu dolor i on lamentablement la dona ha patit una doble victimització", ha declarat el conseller. Per això, ha demanat "una reflexió profunda sobre el tractament judicial de la violència sexual contra les dones i especialment contra les dones amb discapacitat" i ha proposat que els jutges rebin una formació específica sobre aquestes qüestions.

tracking