SEGRE

TRIBUNALS SENTÈNCIA

Condemnat un lleidatà sorprès amb 9,5 quilos de cocaïna a Barajas

Accepta una pena de sis anys i una multa d’1,5 milions d’euros || Portava la droga en una maleta quan tornava d’un vol procedent del Perú

Imatge d’arxiu de l’aeroport Madrid-Barajas Adolfo Suárez.

Imatge d’arxiu de l’aeroport Madrid-Barajas Adolfo Suárez.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Audiència Provincial de Madrid ha condemnat a sis anys i un dia de presó i el pagament d’una multa d’1,5 milions d’euros un lleidatà de 46 anys que el 16 de juliol de l’any passat va ser sorprès amb 9,5 quilos de cocaïna a l’aeroport Madrid-Barajas Adolfo Suárez. Va ser un judici per conformitat després que la defensa i la Fiscalia, que inicialment sol·licitava una condemna de vuit anys de presó i una multa de tres milions d’euros, arribessin a un acord. El lleidatà va reconèixer davant la sala que portava la substància oculta en una maleta de la seua propietat i que la va portar en un vol des de Lima per procedir a la seua posterior venda a tercers.

El tribunal considera provat que “cap a les 13.45 hores del 16 de juliol del 2018 l’acusat, amb antecedents penals no computables, va arribar a la terminal T-4 de l’aeroport de Barajas en un vol de la companyia Latam procedent de Lima, Perú, portant com a equipatge una maleta que contenia la droga”. Portava 170 embolcalls amagats en dobles fons de sis abrics, dos armilles, una bossa, i catifes. La droga pesava 9.576 grams amb una puresa del 91%, la qual cosa significa 8.714 grams de cocaïna pura que “al mercat il·lícit hauria tingut un preu total de 1.170.919 euros”, segons la sentència. Després de ser arrestat, va passar a disposició judicial al jutjat d’Instrucció número 36 de Madrid que en va decretar l’ingrés preventiu a la presó.

La Policia Nacional va trobar la droga oculta en dobles fons a les peces que hi havia a la maleta

Un agent de la Policia Nacional que va participar en la detenció va explicar durant el judici que van escorcollar l’equipatge del lleidatà després que es mostrés “titubejant” quan li va fer unes preguntes durant un control aleatori dels passatgers. Va ser llavors quan van trobar la droga. Per tot això, l’Audiència de Madrid el va condemnar com a autor d’un delicte contra la salut pública a sis anys i un dia de presó i a una multa d’1,5 milions d’euros.

Sis detinguts al gener a Lleida amb una partida de 13 quilos de cocaïna La Guàrdia Civil va desarticular fa un mes a Lleida i Tarragona una banda a la qual van intervenir més de 13 quilos de cocaïna i més de 4 d’heroïna, la qual cosa constitueix una de les partides més grans decomissades en els últims anys a Ponent. Concretament, van ser arrestats quatre veïns d’Almacelles de 23, 25, 35 i 37 anys de nacionalitat espanyola i marroquina, un veí de Balaguer de 28 anys nascut al Marroc i un altre home de Lleida de 32 anys i de nacionalitat marroquina resident a Montsó. Tenien una plantació de marihuana en una casa d’Almacelles amb què podien produir 200 quilos d’aquesta droga cada dos mesos, segons els investigadors.

tracking