SEGRE

MOBILITAT ORDENANÇA

Larrosa anuncia que els patinets podran anar per carrers d'un carril que connectin barris

Els bateja com a “corredors de transició” i afirma que estaran indicats || Els usuaris d’aquests vehicles no veuen necessari regular ara aquesta qüestió i advoquen per esperar la normativa de la DGT

Vehicles passant per l’únic carril en direcció al pont Príncep de Viana obert ahir.

Vehicles passant per l’únic carril en direcció al pont Príncep de Viana obert ahir.AMADO FORROLLA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Paeria permetrà als patinets que circulin per la calçada dels carrers d’un carril i un sentit que connectin barris, en el marc de la modificació de l’ordenança municipal que regula la circulació d’aquests vehicles, que està previst que s’aprovi pròximament. Així ho assegura l’alcalde, Fèlix Larrosa, que ha batejat aquest sistema com a “corredors de transició”. “Hi ha algun barri que no té comunicació contínua amb cap altre i el que fem és que alguns d’aquests vials els declarem corredors de transició”, va argumentar, i va afegir que “estaran indicats”, perquè els conductors de patinets sàpiguen per on han d’anar. D’aquesta manera, l’ajuntament accepta parcialment l’al·legació de l’associació VMP Lleida (Vehicles de Mobilitat Personal) a l’ordenança, que demanava que els patinets de classe B (els que pesen més de 25 quilos i fan més d’un metre de longitud) podrien anar de manera general per la calçada de carrers d’un sol carril o amb un sol carril per sentit, en el cas que no hi hagi carril bici, que és per on la normativa marca que han de circular els patinets, a més de per les zones 20 i 30. Larrosa va afegir que accepten l’al·legació del col·lectiu que sol·licitava poder anar per les passarel·les.

Per la seua part, el president de VMP Lleida, Gerard Valentines, dubta que l’ordenança s’acabi aprovant abans que finalitzi aquest mandat al maig. Veu preferible esperar que entri en vigor el decret de la Direcció General de Trànsit que modifica el Reglament General de Circulació i fixa un límit de 20 quilòmetres per hora als carrers de plataforma única i de 30 km/h en via d’un únic carril per sentit, perquè ja possibilita als patinets que vagin per aquests carrers. Considera que tenir en un mateix any la normativa actual de la Paeria, la nova i la de la DGT “crearia confusió”.

tracking