SEGRE

Dos detinguts per una plantació de marihuana en una nau de l'Horta de Lleida

Tenien prop de 600 plantes i l'alt consum de la instal·lació va provocar talls de llum a veïns de la partida

Els agents van recollir 622 plàntules en creixement i 579 plantes en producció.

Dos detinguts per una plantació de marihuana en una nau de l'Horta de LleidaMossos d'Esquadra

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els Mossos d'Esquadra van detenir el passat divendres dos homes acusats de conrear marihuana en una nau de la partida Plana del Bisbe de Lleida. Els arrestats són un veí de Tamarit de Llitera i nacionalitat espanyola de 33 anys i un veí de la capital del Segrià i nacionalitat colombiana de 51 anys.

Segons ha explicat la policia catalana, des de finals de l'any passat els veïns d'aquesta partida de l'Horta de Lleida patien talls intermitents de llum i van alertar a la companyia distribuïdora per la incidència. En tenir coneixement del fet, els mossos van realitzar una recerca per la zona ja que els talls podrien venir causats per un consum fraudulent d'electricitat per cultiu interior de marihuana.

Els agents van localitzar una nau a la partida, aparentment sense activitat, però que presentava les finestres segellades amb escuma de poliuretà. Davant la sospita els investigadors van decidir realitzar una observació discreta del lloc. Això va permetre confirmar les sospites ja que van detectar unes persones que introduïen a la nau material relacionat amb el cultiu de marihuana, com ara adob i sacs de substrat vegetal.

A última hora de la tarda de divendres, i després d'uns dies de seguiment, els mossos van detenir els dos homes quan arribaven al lloc i obrien el cadenat de la nau.

Al fons de l'edifici van localitzar dos estructures metàl·liques que conformaven una sèrie de zones separades per realitzar el cultiu per etapes. Estaven equipades amb il·luminació artificial, climatització i un sistema de reg i adobat automatitzat amb 6 depòsits de 1.000 litres. La instal·lació estava composada per 82 làmpades de 600 watts amb el seus transformadors i estava connectada directament a la xarxa elèctrica, cosa que explicava les incidències detectades. Els agents van recollir 622 plàntules en creixement i 579 plantes en producció.

Els detinguts van passar diumenge a disposició del jutjat de guàrdia en funcions d'instrucció de Lleida com a presumptes autors d'un delicte contra la salut pública i defraudació de fluid elèctric.

tracking