SEGRE

PROTESTA MOBILITZACIÓ

Cinc-cents bombers de tot Catalunya porten el seu clam als carrers de Lleida

Mig miler de bombers arribats de parcs de tot Catalunya es van manifestar ahir a Lleida per denunciar novament la falta de personal i mitjans. Unes protestes que van arrancar el 10 de desembre amb la mesura de no fer hores extra voluntàries. Afirmen que en aquests tres mesos de mobilitzacions no s’ha plantejat cap mena de solució.

alt
detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Vestits amb les jaquetes dels seus vestits ignífugs i els cascos posats, uns 500 bombers arribats dels parcs de tot Catalunya es van manifestar ahir pels carrers de la ciutat de Lleida per denunciar que necessiten amb urgència més personal i més mitjans.

Convocats pels sindicats i en la primera manifestació general del cos fora de la ciutat de Barcelona, la marxa va sortir cap a les 11.00 hores del parc de la ciutat en un recorregut que es va allargar durant tres hores i que va passar per Onze de Setembre, Rovira Roure, rambla d’Aragó, avinguda Catalunya i Eix Comercial, per finalitzar a la plaça Paeria, on es va llegir un manifest conjunt en el qual, entre altres reclamacions, van demanar a la Generalitat que “es doti de recursos el cos de Bombers per donar un servei essencial públic i de qualitat”.

El clam forma part de les mobilitzacions que porten a terme els funcionaris des del passat 10 de desembre. La mesura més cridanera ha sigut deixar de fer hores extra voluntàries, cosa que ha provocat que Interior hagi reduït a la meitat el mínim d’efectius per tanda, de 46 a 23 persones en el cas de la regió d’Emergències de Lleida. Joan Biescas, de CCOO, va alertar que el cos “és un caos i està en caiguda lliure”. Per la seua part, Joan Carles Cerdán, de Catac, va assegurar que “el pla estratègic que ens ha presentat Interior és una desgràcia”. Cerdán va afegir que “és inviable que hi hagi parcs amb tres bombers per tanda, haurien de ser el doble per garantir la seua seguretat i la dels ciutadans”.

Per la seua part, Alfons Tormo, de CSC CSC, va afegir que, “en el cas de les comarques de Lleida, queden zones desprotegides com les Garrigues, única que no compta amb un parc de funcionaris”. La manifestació va acollir la participació de bombers voluntaris. Josep Maria Alcalà, president d’Asbovoca, va dir que “la falta de personal fa que s’arribi tard a les emergències”.

Els representants sindicals es van reunir amb el delegat del Govern, Ramon Farré. Davant de la delegació de la Generalitat van fer una foguera amb material obsolet. També es van entrevistar amb l’alcalde de Lleida, Fèlix Larrosa.

“Anem amb por per emergències simultànies” Miquel Martínez, sergent i cap de torn del parc de Lleida, va explicar que “la pèrdua de personal fa que hàgim d’adaptar les sortides, amb menys efectius del que volem”. El temor més significatiu que tenen és la simultaneïtat de serveis, és a dir, emergències que es produeixen en el mateix interval de temps. “El nostre parc és el de referència del Segrià, des de Seròs fins a Almenar. Per exemple, en qualsevol incendi d’habitatge hem de sortir tots els efectius, deixant el parc sense capacitat per atendre un segon servei, per la qual cosa la ciutat queda desprotegida”, va assenyalar Martínez.

Davant de la delegació del Govern van cremar material obsolet i van tirar ous a la façana de l’edifici.

Davant de la delegació del Govern van cremar material obsolet i van tirar ous a la façana de l’edifici.ITMAR FABREGAT

Davant de la delegació del Govern van cremar material obsolet i van tirar ous a la façana de l’edifici.

Davant de la delegació del Govern van cremar material obsolet i van tirar ous a la façana de l’edifici.ITMAR FABREGAT

tracking