SEGRE

El ple de la Paeria rebutja pronunciar-se sobre el judici del 'procés'

PSC, Cs y PP voten en contra de la moció de PDeCAT, ERC, Crida i Comú

Una de les votacions del ple de la Paeria d'aquest divendres-

El ple de la Paeria rebutja pronunciar-se sobre el judici del 'procés'Magdalena Altisent

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El ple de la Paeria ha rebutjat aquest divendres, amb el vots en contra de PSC, Ciutadans i PP, la moció de PDeCAT, ERC Avancen, Crida-CUP y Comú que reclamava exigir a l'Estat la paralització del judici del 'procés' i la posada en llibertat dels presos independentistes. Ciutadans i PP consideren que se'ls jutja per incomplir la llei i la constitució, mentre que el govern municipal socialista ha argumentat el seu vot dient que les institucions polítiques no poden influir en les decisions judicials i en el fet que el document de la moció no inclou el "diàleg" per superar el conflicte. No obstant, el PSC ha afirmat que veu "desproporcionada" la presó preventiva dels líders independentistes.

D'altra banda, el ple de la Paeria ha donat llum verda per unanimitat a donar suport a la moció presentada per la Plataforma SOS Menjadors Escolars Lleida/Pirineus, que demana posar en marxa un debat amb la comunitat educativa per regular l'espai de migdia als centres educatius públics. En representació d'aquesta entitat, Antoni Vila, de l'AMPA del col·legi Joc de la Bola, ha destacat que els menjadors gestionats per les famílies són "un model d'èxit a preservar", en benefici dels nens i nenes. La moció planteja que el temps de migdia a l'escola ha de formar part del projecte educatiu de cada centre i reclama a la conselleria d'Ensenyament que permeti a les AMPA i AFA que ho desitgin, gestionar directament el menjador escolar, dins un nou marc regulador de consens amb tota la comunitat educativa.

El ple també ha aprovat el conveni de col·laboració entre la Paeria i el Força Lleida Club Esportiu amb vots a favor de PSC, CiU, Cs i PP, l'abstenció d'ERC i el vot en contra dels regidors de Crida per Lleida. El conveni té com a objectiu facilitar que el club faci front a les despeses inherents a la seva participació en la lliga Adecco Oro i a la participació dels equips de base en els campionats oficials pel període 2020-2023 amb una aportació de 180.000 euros per part de l'ajuntament. El president del Força Lleida, Fèlix González, ha agraït el suport i ha remarcat la importància per l'entitat de disposar d'un marc estable a llarg termini que els permeti afrontar la inscripció a la competició a l'estiu.

Pel que fa a la modificació de les tarifes de taxi per al 2019, s'ha aprovat la pujada del 2% amb l'única abstenció del grup de Ciutadans.

tracking