SEGRE

BARRIS SERVEIS

Un miler d'abonats, sense llum durant més de 2 hores a Lleida

L’avaria va afectar el barri de la Mariola i algunes zones de Balàfia || La Paeria ho atribueix a un problema de la subministradora

Imatge d’arxiu d’uns comptadors elèctrics.

Imatge d’arxiu d’uns comptadors elèctrics.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Una avaria va deixar ahir sense llum durant dos hores prop d’un miler d’abonats per una fallada en el subministrament elèctric. La incidència es va produir a les 9.50 hores i va afectar el barri de la Mariola i alguns punts determinats de Balàfia i els voltants de Prat de la Riba. Un portaveu d’Endesa va declarar que al cap d’una hora el nombre d’afectats es va reduir a 500 i passat el migdia la incidència s’havia arreglat i s’havia restablert el subministrament a totes les zones afectades. Va afegir que la companyia havia restablert el servei per trams, de manera que els clients van anar recuperant la llum progressivament. El problema també va provocar fallades en el control semafòric. Segons van informar fonts municipals, diversos semàfors de l’avinguda Prat de la Riba, Alfred Perenya i Alcalde Porqueres van deixar de funcionar a causa de l’apagada. Fonts municipals van assenyalar com a origen de la falta de llum un problema de la companyia circumscrit a l’esmentada zoan de la ciutat.

La falta d’electricitat també va afectar el subministrament d’aigua de diversos habitatges, van assenyalar alguns veïns. “Encara que no és una cosa habitual, hi ha habitatges que tenen les aigües regulades o controlades a través d’un sistema elèctric, per la qual cosa a alguns habitatges l’apagada els ha afectat per partida doble, desafortunadament”, van al·legar fonts municipals.

La falta de subministrament

Es tracta de la segona apagada important que pateix la ciutat en el que va d’any. L’últim succés d’aquest tipus va tenir lloc el 26 de gener, quan una avaria va deixar sense llum uns cinc mil abonats de la Zona Alta de la ciutat durant gairebé una hora i quart. Un altre incident destacat va tenir lloc a començaments de novembre, quan una altra apagada va deixar sense llum al voltant de 1.700 abonats durant més de tres hores, i la incidència també va provocar fallades als semàfors i alguns llums del carrer Baró de Maials i altres vies del barri.

En tots aquests casos fonts de la companyia han al·legat que l’apagada es va produir per una desconnexió fortuïta d’una línia determinada.

tracking