SEGRE

ECONOMIA ORGANITZACIONS

Rècord de candidats al ple de la Cambra en l'adéu de Simó després de vint-i-vuit anys

S’hi presenten 74 per ocupar les 28 vocalies que representen cada sector empresarial || Saltó, màxim dirigent de Pimec, confirma que optarà a la presidència i la Coell no revela qui hi presentarà

Jaume Saltó, de Pimec, es postula per presidir la Cambra de Comerç de Lleida i Carles Giribet, la de Tàrrega.

Jaume Saltó, de Pimec, es postula per presidir la Cambra de Comerç de Lleida i Carles Giribet, la de Tàrrega.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Les eleccions a la Cambra de Comerç de Lleida que suposen l’adéu del que n’ha estat president durant els últims vint-i-vuit anys (des del 1991), Joan Simó, han despertat més expectació que mai entre els empresaris. I és que s’hi han presentat un número rècord de candidats: 74 per a les 28 vocalies dels diferents sectors empresarials representats al ple que es trien per sufragi, la qual cosa implica una mitjana de 2,6 per lloc. El sector amb més candidats és el de comerç, amb 20 per a 6 vocalies i en un dels seus subsectors n’hi ha 5 per a una, fet que s’explica per la batalla entre Fecom i Pimec.

De fet, hi ha aspirants també de Coell, Femel, Hostaleria, Transport i fins i tot algun que va per lliure. Per als quatre representants al ple que nomenen les patronals s’han presentat dos llistes, una de Pimec i una altra de Foment del Treball, de la qual forma part la Confederació d’Organitzacions Empresarials de Lleida (Coell). Quatre vocals més seran designats per les quatre empreses que més diners aporten a la Cambra i els trenta-sis que formin finalment el ple seran els que elegeixin, entre ells, el nou president.

El comerç és el sector que més aspirants registra (20 per a 6 llocs) per la ‘lluita’ entre Fecom i Pimec

El màxim dirigent de Pimec a Lleida, Jaume Saltó, que compta amb el suport de Simó, es postula com a president, tal com va publicar aquest diari, va afirmar ahir que va treballar fins a l’últim moment per intentar que es presentés “una única candidatura per a cada grup empresarial, però no ho he aconseguit”. No obstant, va considerar que el fet que hi hagi múltiples candidats “vol dir que el teixit empresarial de Lleida és viu” i va remarcar que continuarà buscant “consens perquè els empresaris de totes les sensibilitats hi estiguin representats”. Per la seua banda, el president de la Coell, Josep Maria Gardeñes, no va voler ahir fer declaracions ni aclarir si ell mateix o un altre integrant de l’entitat es postulen per a la presidència.

La Cambra presentarà la documentació a la junta electoral territorial, que proclamarà els candidats. La votació està prevista entre els dies 2 i 7 de maig i serà exclusivament telemàtica, per la qual cosa les empreses han de disposar d’un certificat digital. El 8 de maig es podrà votar en un terminal a la seu de la Cambra. Posteriorment es constituirà el ple, que el mes de juny escollirà el president. Hi ha unes 30.000 empreses convocades a les urnes. Aquestes eleccions se celebraran amb cinc anys de retard, ja que les últimes van ser el 2010.

A Tàrrega, només un candidat per vocalia i Giribet opta a president A la Cambra de Comerç de Tàrrega es van presentar deu candidats per a les deu vocalies de què consta el ple, així com la Pimec com a organització empresarial, informa SEGRE Tàrrega. D’aquesta manera, a Tàrrega no hi haurà batalla com a Lleida, sinó que entraran com a vocals tots els que s’hi han presentat, que al seu torn votaran entre ells el que serà el president. Tal com va avançar aquest diari, l’aspirant a la presidència de la Cambra de Comerç de Tàrrega és l’empresari de la capital de l’Urgell Carles Giribet, que substituirà Delfí Robinat. Aquest, al seu torn, va entrar l’any 2010 rellevant la llavors presidenta Sylvia Falip. En aquest cas, estan cridades a les urnes (telemàtiques) 2.500 empreses.

Jaume Saltó, de Pimec, es postula per presidir la Cambra de Comerç de Lleida i Carles Giribet, la de Tàrrega.

Jaume Saltó, de Pimec, es postula per presidir la Cambra de Comerç de Lleida i Carles Giribet, la de Tàrrega.SEGRE

tracking