SEGRE

URBANISME EQUIPAMENTS

Les Basses, sense nova zona de barbacoes i amb una vintena d'arbres que s'han de talar

L’espai està molt degradat amb taules arrancades, fonts que no funcionen i pins en mal estat || La Paeria va anunciar fa un any que invertiria 150.000 euros a traslladar i renovar l’àrea de pícnic

A l’actual zona de pícnic hi ha diverses taules en molt mal estat i algunes s’han arrancat.

A l’actual zona de pícnic hi ha diverses taules en molt mal estat i algunes s’han arrancat.MAGDALENA ALTISENT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Fa un any, el març del 2018, el llavors alcalde Àngel Ros va anunciar la reubicació i millora de la zona de pícnic i barbacoes de les Basses d’Alpicat amb una inversió de 150.000 euros en paral·lel a la tramitació d’un concurs per habilitar un càmping. Tanmateix, les obres encara no han començat ni hi ha previsió que es facin a curt termini malgrat el pèssim estat que presenta l’equipament actual, amb taules arrancades, fonts que no funcionen i desenes d’arbres deteriorats o morts pendents de ser talats.

Actualment, el parc de les Basses, que entre els anys seixanta i noranta era una de les principals zones de lleure de la ciutat amb diverses piscines municipals, és freqüentat per veïns que passegen les mascotes i alguns diumenges acull barbacoes improvisades.

La millora anava de la mà de la tramitació per fer-hi un càmping, paralitzat per la Generalitat a l’octubre

“Vinc amb la meua mascota un parell de vegades a la setmana i la zona segueix igual des de fa mesos, no he vist obres ni millores ni res, i és una llàstima, perquè és una zona verda molt gran i que tindria molt potencial”, va explicar un veí de la zona.

D’altra banda, un operari va assenyalar que “hem marcat amb pintura verda al voltant d’una vintena d’arbres per talar-los perquè estan podrits, malalts o morts i durant aquest últim any han caigut un parell de pins enormes que podrien haver provocat algun ensurt”. Paral·lelament al no-trasllat de la zona de pícnic, l’octubre passat la Generaltat va paralitzar el projecte del càmping fins que estigui a punt el pla director urbanístic que elabora la institució autonòmica per regular la implantació d’aquests allotjaments a tot Catalunya.

Estava previst que el càmping tingués una superfície de 4,3 hectàrees i 130 unitats d’acampada. Per la seua banda, l’ajuntament no va respondre ahir a les preguntes d’aquest diari sobre quan està previst traslladar i millorar la zona de pícnic i barbacoes d’aquest parc.

A l’actual zona de pícnic hi ha diverses taules en molt mal estat i algunes s’han arrancat.

A l’actual zona de pícnic hi ha diverses taules en molt mal estat i algunes s’han arrancat.MAGDALENA ALTISENT

tracking