SEGRE

PRESONS REIVINDICACIONS

El Csif denuncia falta d'inversió en seguretat a la presó de Ponent

Exigeixen els 3.400.000 € previstos per Justícia

Vista aèria del Centre Penitenciari Ponent.

Vista aèria del Centre Penitenciari Ponent.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El sindicat majoritari de funcionaris de presons Csif va denunciar ahir l’incompliment de la inversió de 3.400.000 euros prevista per la Generalitat per millorar la infraestructura de la presó de Ponent. “No tenim pressupostos ni la possibilitat de portar a terme oposicions”, va reivindicar el sindicat, que des de fa temps reclama mesures per acabar amb l’envelliment de la plantilla, atès que la mitjana d’edat dels funcionaris és de 52 anys.

“Veníem d’una situació d’abandó i deixadesa per part de governs anteriors que prioritzaven les retallades sobre els serveis públics i els seus treballadors i, encara que hi ha hagut obres de millora en el manteniment de les instal·lacions, fa falta un pla de xoc per incrementar la seguretat i millorar les condicions laborals dels funcionaris”, expliquen.

La presó és una de les més antigues de Catalunya i la mitjana d’edat dels funcionaris és de 52 anys

Entre algunes de les propostes destaca millorar la seguretat passiva en tots els mòduls de règim ordinari, la instal·lació del sistema de calefacció i el Departament Especial de Règim Tancat per col·locar-lo al mateix nivell en infraestructures i seguretat que Quatre Camins o Brians2, així com incrementar la seguretat del mòdul 8 de recluses, on asseguren que “ha augmentat la conflictivitat i les situacions de risc de forma alarmant”.

Precisament, les agressions de funcionaris de la presó lleidatana en mans de reclusos s’han duplicat l’últim any i el 2018 es van situar en una dotzena, segons un informe del Csif que va publicar SEGRE divendres passat. Entre les seues diverses reivindicacions, aquest sindicat reitera la necessitat d’augmentar les mesures de control a la presó amb la instal·lació de càmeres de vigilància en zones comunes dels mòduls.

tracking