SEGRE

COMERÇ BARRIS

Un terç de clients del mercadillo de Camp d'Esports són jubilats

Un estudi advoca per millorar la professionalització de les parades i captar públic jove || Els comerciants demanen més aparcament, seguretat i línia d’autobús

El mercadillo del Camp d’Esports, molt animat aquest dijous, a pesar de caure en Setmana Santa.

El mercadillo del Camp d’Esports, molt animat aquest dijous, a pesar de caure en Setmana Santa.L.RIBES

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un 33,6% dels clients del mercadillo de Camp d’Esports tenen més de 65 anys, una xifra que preocupa tant l’ajuntament com els paradistes, que aposten per buscar una clientela més jove i variada.

Així ho assegura un estudi basat en l’opinió de 680 persones encarregat pel consistori i que ahir va ser presentat als paradistes a la Llotja, que també destaca que només un 9% dels comerciants té una presentació adequada dels seus productes (mobiliari, retolació i estructura de l’establiment) i que el mercadillo genera un impacte econòmic de 3,1 milions d’euros a l’any, lleugerament per sota de la mitjana estatal si es compara amb altres mercadillos de feiners.

Quant als punts forts del mercadillo, l’estudi destaca que els clients valoren amb un 4,1 sobre 5 l’espai, elogia el fet que hi hagi molts paradistes joves i que el 89% dels que visiten l’espai hi troben el que busquen. L’enquesta també mostra que la despesa mitjana és de 26,7 euros per persona, encara que assenyala que el 21,3 per cent dels assistents al mercadillo no compra i només s’hi passeja. És per aquest motiu que l’estudi planteja millorar la professionalització dels comerciants, captar més públic jove i que les parades comptin amb millors equipaments, com emprovadors, cartells i uns preus més competitius.

Per la seua part, els paradistes van demanar al regidor de Promoción Rafel Peris ampliar la zona d’aparcament, una línia d’autobús que pari directament al mercadillo i millorar la seguretat per prevenir furts i consolidar clientela.

tracking