SEGRE

TRIBUNALS SENTÈNCIA

Condemnat per contractar telèfons i internet a nom d'una altra persona

Un lleidatà va aconseguir el DNI de l’amo d’un bar després de fer-se passar per guàrdia civil || Pena d’un any i mig de presó al defraudar 3.952 euros a Ono

El judici es va celebrar al jutjat penal número 1 de Lleida.

El judici es va celebrar al jutjat penal número 1 de Lleida.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Audiència de Lleida ha condemnat a un any i mig de presó per un delicte d’estafa un home que va contractar dos línies de telèfon, una línia d’internet i canals de televisió de pagament a l’enganyar l’amo d’un bar, que li va facilitar les seues dades personals després de fer-se passar per agent de la Guàrdia Civil. El condemnat va generar factures pels serveis que van ascendir a 3.952 euros.

El tribunal va ratificar la sentència del jutjat penal 1 de Lleida i desestima el recurs presentat de la defensa de l’acusat, que demanava l’absolució, a l’al·legar que en el judici no s’havia acreditat que fos la persona que va fer la contractació dels serveis i que el denunciant havia patit cap perjudici patrimonial. L’acusat no va acudir al judici.

El denunciant va facilitar les seues dades a la víctima després que li digués que volia convidar-lo al quarter

L’Audiència considera provat que l’home és autor d’un delicte d’estafa. Els fets van tenir lloc el setembre del 2012. Segons la sentència, l’acusat va perpetrar l’estafa després que “es guanyés la confiança de la víctima, que regentava un bar del qual era client, i d’aconseguir el número del DNI”.

Va contractar quatre productes a la companyia Ono: línia de telèfon fix, línia de telèfon mòbil, línia d’internet i producte de televisió. El domicili de facturació era el seu i no va abonar les factures, que van ascendir a 3.952,07 euros, segons la sentència.

En la vista oral, el denunciant va explicar que l’acusat era client i que li va donar el número de DNI “perquè li va dir que era guàrdia civil i que volia convidar-lo a un acte al quarter, aconseguint d’aquesta manera les dades necessàries per efectuar la contractació telefònica dels serveis, que van ser donats d’alta al seu domicili”.

Per tot això, el tribunal considera que hi ha prou proves per “considerar que va ser l’acusat qui va contractar els serveis telefònics a nom del denunciant, però en el seu benefici propi, deixant d’abonar les factures”. El condemna per l’estafa. La sentència és ferma i ja no pot ser recorreguda.

Mòbils a nom de la seua exnora per poder trucar al tarot

A començaments d’aquest any, i en un cas similar, el jutjat penal número 2 de Lleida va condemnar a un any i nou mesos de presó una dona per contractar fraudulentament tres línies telefòniques a nom de la seua exnora per fer nombroses trucades a tarotistes i a Veneçuela generant un deute a la víctima d’1.596,24 euros, com va avançar SEGRE. Tanmateix, la sentència encara no és ferma ja que ha estat recorreguda davant de l’Audiència de Lleida.

tracking