SEGRE

HORTA EQUIPAMENTS

Estudi per enderrocar la vella granja militar de Rufea, en estat ruïnós

La comissió de l’Horta demana a la Paeria, que n’és propietària, que encarregui un informe tècnic || Obre un procés participatiu per a una ordenança de l’Horta

Els edificis de l’antiga Granja Militar de Rufea porten anys abandonats i en estat de ruïna.

Els edificis de l’antiga Granja Militar de Rufea porten anys abandonats i en estat de ruïna.ÒSCAR MIRÓN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La comissió territorial de l’Horta de la Paeria va avalar ahir per unanimitat la proposta de Ciutadans de sol·licitar un informe tècnic sobre l’estat i conservació dels edificis de l’antiga granja militar de Rufea, de propietat municipal, per poder decidir el seu destí.

El president de la comissió, David Melé, va explicar que “primer s’ha de saber si econòmicament és viable restaurar els espais, que es troben en molt mal estat després d’anys abandonats, i llavors la comissió decidirà si és millor enderrocar-los o no”. Els terrenys de l’antiga granja militar tenen 72 hectàrees, en què hi ha un circuit de motos i una zona d’horts urbans, però la majoria es troben totalment en desús. L’ajuntament va adquirir la zona a començaments dels anys noranta, en paral·lel amb l’antiga caserna militar de Gardeny.

Segons el regidor de l’Horta, Joan Queralt, “s’estudiarà l’estat de cada immoble i quant costaria rehabilitar la granja, perquè potser sortirà més a compte demolir-la”. Malgrat tot, va dir que la Universitat de Lleida (UdL) va plantejar destinar-la a un ús d’espai oví perquè el grau de Veterinària pugui fer-hi investigació. “La Paeria ho veu amb bons ulls, però es tracta només d’una opció”, va assenyalar. Per la seua banda, el regidor de Ciutadans José María Córdoba va alertar de la falta de seguretat de la zona. “Les tanques estan trencades, hi ha parts esfondrades i una gran acumulació d’escombraries i brossa”, va explicar.

En un altre ordre de coses, tècnics municipals van presentar a la comissió l’esborrany de l’ordenança de l’Horta, que ha de servir de base reguladora “per a la convivència”, va explicar Melé. D’aquí a menys de quinze dies s’obrirà un procés participatiu per fer aportacions i suggeriments. Entre altres aspectes, preveu regular l’aplicació de fitosanitaris i l’ús dels espantaocells sonors. Des del Comú van criticar que ja van plantejar el 2015 la necessitat d’una ordenança i ara l’equip de govern la presenta ràpid i amb finalitats electoralistes”. Així mateix, Melé va informar que es porten a terme els treballs tècnics per a la reparació del paviment del Camí Vell d’Albatàrrec, que contenia residus que danyaven els pneumàtics.

tracking