SEGRE

PRESONS CRIM

Una fragatina condemnada per matar la psicòloga Anna Permanyer inicia una vaga de fam de la

Carmen Badia compleix 24 anys de presó

Carmen Badia, al centre, durant el judici pel crim.

Carmen Badia, al centre, durant el judici pel crim.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La fragatina Carmen Badia, condemnada a vint-i-quatre anys de presó per haver matat la psicòloga barcelonina Anna Permanyer amb el lleidatà Joan Sesplugues l’any 2004, ha anunciat una vaga de fam a la presó de Zuera, a Saragossa, per demanar que l’excarcerin per raons de salut, ja que es troba greument malalta per un càncer. La reclusa, de 62 anys, ha estat diagnosticada de tres càncers i se li han realitzat diverses intervencions quirúrgiques que han fet que es trobi en un estat de salut cada vegada més preocupant tenint en compte la seua edat, segons han indicat el Col·lectiu de Suport a Dones Preses a Aragó i el Grup de Suport a Preses de Lleida en una nota de premsa. Badia va ser condemnada el 2008 a aquesta pena de vint-i-quatre anys de presó per haver matat quatre anys abans la psicòloga barcelonina Anna Permanyer després d’aconseguir que la víctima firmés un contracte d’arres per la venda d’un pis a Barcelona. La sentència, confirmada pel Tribunal Suprem, li va atribuir el crim al costat del veí de Lleida Joan Sesplugues i va dir que van matar la psicòloga per aconseguir el pis.

Badia ha assegurat a aquestes dos organitzacions de suport a preses que el mes de febrer passat tan sols se li va realitzar una analítica, després de nou mesos sense cap tipus de revisió a l’hospital d’acord amb la seua situació de salut. Va afegir que actualment es troba interna al Mòdul d’Infermeria, un espai on no resideixen dones, per la qual cosa això implica que visqui pràcticament en un règim d’aïllament estant classificada en segon grau.

Badia va ser condemnada a 24 anys per matar una psicòloga amb el lleidatà Joan Sesplugues

Fonts d’Institucions Penitenciàries van dir ahir a Efe que no tenen constància que Badia hagi iniciat aquesta vaga de fam.

tracking